tirsdag 1. mai 2012

Pasta med laks, bacon og brokkoli
(Pasta with salmon, bacon and broccoli)



Ukens raske middagstips. For de av dere som har kresne barn som meg, så kan denne retten enkelt tilpasses eller "demonteres". "Demonteringen" er ofte et poeng her siden 6-åringen fortsatt er sånn at all mat skal være hver for seg, men han spiser gjerne dette dersom pasta, brokkoli, laks og bacon ikke er blandet... Her kan du i så fall bare ta litt til side etterhvert som du lager middagen.


This week's quick weekday dinner. My kids are extremely fussy eaters, but this works well since I can adjust or disassemble the dish along the way. My 6 year old still wants his food to be separated, and he will happily eat all of this as long as the pasta, broccoli, salmon and bacon aren't mixed. Just set aside a little of this and that whilst cooking.




Du trenger:
(4 personer)
ca 350 g pasta (jeg brukte tagliatelle her)
1/2 brokkoli
ca 100 g bacon
ca 300-400 g laks, uten skinn og bein
2 ss kremost naturell, f.eks Philadelphia
salt og pepper


Kok pasta etter anvisning på pakken.
Skjær bacon i små biter og stek i en stekepanne til det blir sprøtt, ha over på et stykke kjøkkenpapir.
Stek laks i samme stekepanne (baconfettet gir god smak til laksen). Flak/del opp fisken grovt.
Del brokkolien opp i små buketter, og når det er 2-3 minutter igjen av koketiden på pastaen har du disse oppi pastakjelen. (Hvis du liker grønnsakene helt møre må du nok ha dem i litt før.)
Ta ut en kopp av pastavannet og sett til side, så kan du tømme pasta og brokkoli over i et dørslag. Ha deretter tilbake i kjelen.
Rør inn kremost og litt av kokevannet til du får en glatt "saus" som akkurat dekker pastaen.
Salte og pepre.
Fordel pasta, brokkoli, laks og sprøstekt bacon i 4 (gjerne varmede) skåler eller på tallerkener.




You'll need:
(4 servings)
about 350 grams pasta (I used tagliatelle)
1/2 head broccoli
about 100 grams bacon
about 300-400 grams salmon, skin and bones removed
2 tbsp cream cheese, such as Philadelphia
salt and pepper


Cook the pasta according to packet instructions.
Cut the bacon into small pieces and fry in a frying pan until crisp. Transfer to kitchen paper. Cook the salmon in the same pan (the bacon juices will give the salmon lots of flavour). Gently flake the cooked salmon.
Break the broccoli into small florets, tip them into the pan of boiling pasta when the pasta has 2-3 minutes left. (If you like your veggies very tender you probably have to tip them in a few minutes earlier.)
Reserve a cupful of the pasta water and set aside, then drain the pasta/broccoli in a colander. Tip back into the pan.
Stir the cream cheese into the pasta and broccoli and add a little of the cooking water until the "sauce" is nice and glossy.
Season.
Divide the pasta, broccoli, salmon and crispy bacon between 4 bowls or plates, preferably warmed.











3 kommentarer:

  1. Hurra og takk! Der fikk jeg svar på min undring: kan man koke brokkoli sammen med pasta? Det sparer strøm og oppvask. Gjett hva vi skal ha til middag i morgen?!

    SvarSlett
  2. Dette høres godt ut, Maria! Må prøves. Vi har hatt laksefiskepinnene dine til middag/kveldsmat i dag. De har blitt fast innslag hos oss et par ganger i måneden, alle liker dem! Klem fra Anne.

    SvarSlett
  3. Man kan så absolutt koke brokkoli sammen med pasta, jeg gjør det med gulrøtter og andre grønnsaker også. Som du selv sier så sparer det både strøm og oppvask! :-)

    Anne - så moro at noe fra meg kan bli fast innslag hos dere :D

    SvarSlett