Du trenger:
(2 pizzaer, 2-4 personer)
1/2 pose tørrgjær
2 1/4 dl lunkent vann
2 ts sukker
en god klype salt
2 ss olivenolje
75 g durumhvetemel
ca 200-250 g hvetemel
200 g ricotta-ost
Parmesan, revet
200 g mozzarella, i skiver
en liten håndfull pinjekjerner
2 hvitløksfedd, i tynne skiver
en kvist rosmarin, bladene hakket (stilken kastet)
ekstra olivenolje og flaksalt
nykvernet pepper
Ha gjær, vann, sukker, salt og olivenolje i en bolle, rør til gjøren er løst opp.
Tilsett durumhvete og hvetemel, kna deigen i maskin eller for hånd i minst 5 minutter.
Sett til heving på et lunt sted til deigen har blitt dobbelt så stor, ca 45 min.
Sett ovnen på 225 C, la stekebrettet stå i. (Hvis du har pizzastein så for all del bruk den.)
Ha litt mel på bordet, del deigen i to og kjevle ut begge delene til to ganske så tynne rundinger. (Du kommer nok til å trenger mer mel her.) Legg dem på hver sitt ark med bakepapir.
Bre utover ricotta, halvparten på hver pizza, og fordel mozzarella-skiver. Dryss over litt revet Parmesan, pinjekjerner, hvitløk og rosmarin.
Ha arket med den ene pizzaen over på det varme stekebrettet fra ovnen, sett det inn og stek pizzaen i ca 5-10 minutter, tiden avhenger av tykkelsen på pizzadeigen din. (Den skal få litt farge både på kantene og på osten.)
Gjenta med pizza nummer 2.
Ringle over litt olivenolje rett før servering, og ha på litt flaksalt og nykvernet pepper.
Servér straks!
You'll need:
(2 pizzas, serves 2-4)
1 sachet dried yeast (7g)
225 ml tepid water
2 tsp sugar
a good pinch salt
2 tbsp olive oil
75 grams durum wheat flour
about 200-250 grams plain flour
200 grams ricotta
Parmesan, grated
200 grams mozzarella cheese
small handful pine nuts (optional)
2 garlic cloves, very finely sliced
sprig rosemary, leaves picked and chopped
extra olive oil and Maldon salt (or similar), to serve
freshly ground black pepper
Put the yeast, sugar, salt and olive oil into a bowl, stir to dissolve the yeast.
Add the durum wheat flour and the plain flour, knead by hand or using a machine for at least 5 minutes. Set aside to prove until doubled in size, about 45 minutes.
Preheat oven to 225 C, leave the baking tray in the oven.
Dust your working surface with some flour, divide the dough in half and roll both out quite thinly. (You may need more flour here.) Place on a sheet of baking parchment.
Spread the ricotta onto the pizzas, and divide the mozzarella slices between the two. Sprinkle over some grated Parmesan, pine nuts, garlic and rosemary.
Slide one of the pizzas (on the baking parchment) onto the hot baking tray and put in the oven for about 5-10 minutes. (The time depends on the thickness of your pizza.)
Repeat with pizza number 2.
Drizzle over some olive oil and sprinkle on some Maldon salt and freshly ground black pepper. Serve straight away. |
Denne skal prøves! Elsker pizzaene på Villa Paradiso!
SvarSlettKunne ikke vært mer enig, Silje!! :-)
SvarSlettMmm den ser god ut, jeg har ikke smakt den varianten av pizza, tror jeg må prøve det.
SvarSlettHa ei fin ny uke! Klem : )
Takk for det, Gry!
SvarSlettEn fin ny uke til deg også :)
Maria
Merkelig tekst jeg hadde fått i svaret mitt...? Skrev: Mmm den ser god ut,har ikke smakt den varianten før, tror jeg må prøve den. Ha ei fin ny uke! Klem :) (ser ut til at det er blitt oversatt...?)
SlettFor meg så er det akkurat det du sier der som står..? Kanskje en instilling på datamaskinen din? :-S
SlettHyggelig med kommentarerer det uansett :)