Du trenger:
170 g smør, mykt/romtemperert
170 g sukker
1 egg + en eggehvite
3/4 dl melk
1 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
2 ss kakaopulver (bakekakao)
Ha smør og sukker i en bolle og mix godt med en håndmikser el.l. til blandingen blir "kremete". Mix inn det hele egget, deretter melk og vanilje. Bland inn melet litt om gangen til det bare akkurat er blandet inn.
Ta ut halvparten av deigen fra bollen, bland/mix inn kakaopulveret i den resterende halvparten.
Kjevle ut lys og mørk deig hver for seg oppå hvert sitt ark med lett melet bakepapir, ca 1/2 cm tykk. Prøv å få dem så rektangulære som mulig. Legg begge i kjøleskapet i ca 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180 C.
Pensle begge deig-platene med eggehviten, så legger du den lyse oppå den mørke. Nå kan du rulle dem sammen til en "kubbe", start fra langsiden og rull forsiktig. Sett "kubben" i kjøleskapet i en halvtime, eller i fryseren i ca 20 min.
Skjær opp i ca 1/2 cm tykke rundinger og legg utover på et par bakepapirkledde stekebrett.
Sett i ovnen i ca 10-12 minutter, småkakene skal bli "faste", men skal ikke få brunfarge på den lyse delen. La dem avkjøles på brettene et par minutter før du har dem over på en rist.
Spiral-cookies'ene holder seg fint i en tett boks eller plastpose i 3 dager, eller i fryseren noen måneder.
You'll need:
170 g butter, softened
170 grams sugar
1 egg + 1 egg white
75 ml milk
1 tsp vanilla extract
300 g plain flour
2 tbsp cocoa powder
Put the butter and sugar into a bowl, mix with a hand mixer or so on medium speed until creamy. Add the whole egg, mix until combined. Mix in milk and the vanilla. Reduce the speed to low, then mix in the flour a little at a time until just combined.
Remove half of the dough from the bowl, set aside. Add cocoa powder to the remaining dough; mix on low speed until combined.
Roll out the plain and the chocolate dough separately on a lightly floured piece of baking paper, about 1/2 cm thick. Try to make them as rectangular as possible. Refrigerate for about 20 minutes.
Preheat oven to 180 C.
Brush the egg white onto top of each rectangle, then place the vanilla on top of the chocolate dough. Carefully roll up the dough, starting at one long side. Refrigerate until firm, about 30 minutes, or freeze for about 20 minutes.
Cut log crosswise into 1/2 cm rounds, then place onto two lined baking trays.
Bake until firm but not browned, 10-12 minutes. Let cool on the trays for a couple of minutes before transferring to a wire rack to cool completely.
The cookies keep well in a plastic bag or sealed container up to 3 days, or in the freezer for several months.
|
Så festlige :-)
SvarSlettNamnam!!!
SvarSlett