onsdag 13. juni 2012

Grillet makrell med grapefruktsalat
(Mackerel with a grapefruit salad)


Makrellen er her! Jeg har aldri likt makrell i tomat eller noen andre hermetiserte utgaver av denne sommerfisken, men når jeg får den fersk fra havet og med friskt tilbehør med mye smak, ja da er den helt nydelig! Bonusen er jo også at den er full av Omega-3, så her er det bare å fyre opp grillen :)

The mackerel has arrived! I've never been a fan of the tinned varieties of this summer fish, but when I can have it fresh from the sea, served with fresh and flavourful accompaniments, it's absolutely fantastic! The added bonus is that mackerel is full of Omega-3, I see no reason not to fire up the grill :)

Du trenger:
(2 personer)
2 ferske makrellfilet'er
1 ss vegetabilsk olje
1 ss soyasaus
saft av 1/2 lime
Grapefruktsalat:
1 stor blodgrapefrukt
2 vårløk, i tynne ringer
1/2 rød chilli, hakket
frisk koriander, grovhakket

Lag først salaten, mens du evt. fyrer opp grillen (eller varmer en stekepanne).
Segmentér grapefrukten, hvis du er usikker på hvordan dette gjøres kan du se HER. (Poenget er at man ikke vil ha med de hvite hinnene som omgir hver "båt" i frukten.)
Ha segmentene i en skål eller bolle sammen med vårløk, chilli og koriander.
Bland sammen olje, soyasaus og limejuice i en liten skål eller kopp.
Legg makrellfilet'ene på varm grill med skinnsiden ned og grill i ca 2-3 minutter 
mens du har over "marinadeblandingen" på kjøttsiden som vender opp. Snu dem forsiktig og grill i et par minutter til.
Servér med grapefruktsalaten, og evt noen småpoteter eller annet tilbehør (men det syntes ikke vi var nødvendig..).


You'll need:
(2 servings)
2 fresh mackerel fillets
1 tbsp vegetable oil
1 tbsp soy sauce
juice from 1/2 lime
Grapefruit salad:
1 large pink grapefruit
2 spring onions, sliced
1/2 red chilli, chopped
coriander, roughly chopped

Fire up the grill (or heat a frying pan), and make the salad.
Cut the grapefruit into segments, if you need an explanation on how to do this, look HERE. (The point is to get rid of all the pith and membrane.)
Put the segments into a bowl with the spring onions, chilli and coriander.
In a small bowl, mix the oil, soy sauce and lime juice.
Barbecue or griddle (or fry) the mackerel fillets, skin side down, for about 2-3 minutes. Then turn over and cook for another 2 minutes until cooked through.
Serve the mackerel with the grapefruit salad, and perhaps some potatoes if you like. (But we didn't find any other accompaniments neccessary..).








6 kommentarer:

  1. I like mackerel a lot too! And can imagine that the grapefruit cuts the the richness of it magnificently!

    SvarSlett
  2. It does, Anna, it was perfect with the richness of the mackerel :)

    SvarSlett
  3. Ser kjempegodt ut. Skal definitivt prøves ut etter at vi har dratt opp makrell på hytten :))

    SvarSlett
  4. Hei Ida, håper dere drar opp masse makrell, dette er jo perfekt hyttemat siden den kan grilles utendørs :)
    Maria

    SvarSlett
  5. Gratulerer med juni! Så gøy at vi skal være "kalenderpiker" sammen ;-)

    SvarSlett
  6. Ditto, Anne Cathrine! Blir nok den eneste gangen jeg får være "kalenderpike".. ;-)

    SvarSlett