onsdag 4. juli 2012

Kylling med kikerter og cherrytomater
(Roast chicken with chickpeas and cherry tomatoes)


Det er et par hverdagsmiddager igjen før det blir helg igjen.. Men jeg hadde ikke klaget om jeg hadde fått servert denne kyllingretten på en lørdag heller ;-) 


A couple more weekday dinners before the weekend is here again. But I certainly wouldn't complain if someone served me this chicken dish on a Saturday ;-)

Du trenger:
(2 porsjoner)
1 hvitløksfedd med skall, klemt flat med siden av en kniv
1/2 sitron, i båter eller skiver
en liten skvett hvitvin (eller bruk kyllingkraft)
2 kyllingfileter (eller bruk lår om du vil)
en håndfull cherrytomater, delt i to
1 boks kikerter eller hvite bønner, skyllet og avrent
litt bladpersille eller basilikum, hakket
evt. litt flaksalt, til servering


Sett ovnen på 180 C.
Ha hvitløk og sitron i en passende ildfast form, tøm i vinen (eller kraft) og legg på kyllingen. Krydre litt med salt og pepper og sett i ovnen i ca 25 minutter (40 hvis du bruker lår) eller til kyllingen er gjennomstekt. Ta kyllingen ut av formen og la den hvile under litt alminiumsfolie.
Bruk en gaffel el.l og mos hvitløken, gjør det samme med sitronkjøttet. Kast sitron- og hvitløkskallene. Ha i kikertene eller bønnene og cherrytomatene, bland lett sammen og sett i ovnen i 10 minutter til. Rør inn persille/basilikum og servér med kyllingen.




You'll need:
(serves 2)
1 garlic clove (skin on), squashed
1/2 lemon, cut into wedges or slices
a splash of white wine (or use chicken stock)
2 chicken breast fillets (or use thighs if you prefer)
handful cherry tomatoes, halved
1 (400g) tin chickpeas or white beans, rinsed and drained
a little flat leaf parsley or basil, chopped
flaked salt, to serve (optional)


Preheat the oven to 180 C.
Put the garlic and lemon slices into a baking dish, pour in the wine (or stock) then sit the chicken on top and season. Roast for about 25 minutes (40 if you're using thighs) or until the chicken is cooked through, then take the chicken out and rest under foil.
Squish the garlic and the lemon flesh into the juices, then remove the garlic skins and what's left of the lemon. Tip the chickpeas or beans and the cherry tomatoes into the dish, stir well and cook for another 10 minutes. Stir in the parsley or basil and serve with the chicken.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar