Det finnes mange versjoner av gresk salat, men dette er framgangsmåten og ingrediensene jeg bruker. Jeg ble inspirert av Nigella Lawson som drysser litt sukker og salt på tomatene for å få fram mest mulig smak, det kan jo trenges her oppe i nord hvor tomatene ikke er modnet i middelhavssolen. Mengdene er ikke angitt under, rett og slett av den grunn at her tar man mest av det man liker best :) Du trenger: rødløk tørket oregano rødvinseddik olivenolje modne tomater noen klyper sukker Maldonsalt/flaksalt romanosalat, vasket og tørket svarte oliven uten stein fetaost Skjær rødløk i tynne skiver og ha den i en liten bolle, dryss over litt tørlet oregano og hell over litt rødvinseddik og olivenolje. Dekk til med plastfolie og la det trekke i 1-2 timer. Skjær tomater i passende biter og dryss over bittelitt sukker og ditto salt. La tomatene stå mens du gjør klart resten: Riv salaten i biter og ha dem over i en salatbolle. Tilsett oliven og bryt opp fetaosten i biter (hvis du ikke bruker ferdige terninger da). Tilsett den nå neon-fargede rødløken og litt av den rosalilla "dressingen" den lå i, og tomatbitene. Bland forsiktig og servér, gjerne med litt tatziki ved siden av. |
Min favoritsallad, ofta blir jag inte mätt om jag bara äter en sallad men en grekisk sallad klarar också det.
SvarSlettLinda
Helt enig, i hvertfall om man har rikelig med feta :)
SvarSlett