onsdag 29. august 2012

Gresk salat


Det finnes mange versjoner av gresk salat, men dette er framgangsmåten og ingrediensene jeg bruker. Jeg ble inspirert av Nigella Lawson som drysser litt sukker og salt på tomatene for å få fram mest mulig smak, det kan jo trenges her oppe i nord hvor tomatene ikke er modnet i middelhavssolen. 
Mengdene er ikke angitt under, rett og slett av den grunn at her tar man mest av det man liker best :)


Du trenger:
rødløk
tørket oregano
rødvinseddik
olivenolje
modne tomater
noen klyper sukker
Maldonsalt/flaksalt
romanosalat, vasket og tørket
svarte oliven uten stein
fetaost

Skjær rødløk i tynne skiver og ha den i en liten bolle, dryss over litt tørlet oregano og hell over litt rødvinseddik og olivenolje. Dekk til med plastfolie og la det trekke i 1-2 timer.
Skjær tomater i passende biter og dryss over bittelitt sukker og ditto salt. La tomatene stå mens du gjør klart resten: Riv salaten i biter og ha dem over i en salatbolle. Tilsett oliven og bryt opp fetaosten i biter (hvis du ikke bruker ferdige terninger da). Tilsett den nå neon-fargede rødløken og litt av den rosalilla "dressingen" den lå i, og tomatbitene. Bland forsiktig og servér, gjerne med litt tatziki ved siden av.




2 kommentarer:

  1. Min favoritsallad, ofta blir jag inte mätt om jag bara äter en sallad men en grekisk sallad klarar också det.
    Linda

    SvarSlett
  2. Helt enig, i hvertfall om man har rikelig med feta :)

    SvarSlett