Som lita jente vokste jeg opp på Nesna på Helgelandskysten, og derfra minnes jeg frodige, knallrøde ripsbusker i hagen. Bærene spiste vi til dessert akkurat som de var, men med en stor dam av vaniljesaus rundt :-P Min lille ripsbusk som jeg kjøpte på Plantasjen for et par år siden har ikke akkurat forsynt meg med mengder av rips, årets innhøsting fikk plass i to små barnehender. Heldigvis har jeg en gavmild svigermor som mer enn gjerne donerer rips. Denne desserten har sitt opphav i Italia; granita er en isvariant som kanskje minner litt om sorbét, men med en grovere og mer "krystallisert" konsistens. Herlig forfriskende! |
Mmm! Så og hørtes veldig godt ut. Kanskje jeg må snakke med min svigermor om bær... :D
SvarSlettJa det gjør i hvertfall jeg... ;)
SvarSlettjeg tenker dette er søtt og syrlig må samme tid, ser skikelig innbydene ut:)
SvarSlettGøy å følge deg.
Klem
Liza
Takk for det, Liza :-)
SvarSlettDet er, som du sier, både søtt og syrlig på samme tid. Perfekt etter en litt kraftig middag :)
Maria