Du trenger:
175 g smør, mykt
175 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
2 ss kakaopulver/bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1/2 dl melk
6 ss Nutella (eller et annet hasselnøtt/sjokoladepålegg)
en håndfull hasselnøtter, grovhakket
Sett ovnen på 180 C, gjør klar en 20 cm springform med bakepapir i bunnen og smurt innside.
Ha smør og sukker i en bolle, visp dette godt til det blir lyst og luftig.
Tilsett eggene og visp godt igjen.
Sikt inn hvetemel, bakepulver, kakaopulver og kanel og visp eller rør til alt er blandet inn, så røres melken inn.
Ha ca 2/3 av røren over i formen, noenlunde jevnt lag. Ha spiseskjeene med Nutella her og der, bruk så enden på skjeen nedi formen for å blande det litt inn, eller lage et litt "marmorert" mønster.
Ha i resten av røra og jevn til overflaten, dryss over nøttene.
Sett i midten av ovnen i ca 50 minutter. Hvis den blir faretruende mørk underveis, legg et stykke bakepapir over den i resten av steketiden.
La kaken stå på en rist i formen sin i 10 minutter før du tar den ut for å avkjøles helt. |
Nam! Elsker nutella, så da må dette være en perfekt kake for meg :D
SvarSlettThea