Du trenger: 50 g kakaopulver, siktet 1 1/4 dl kokende vann
1 1/2 dl olivenolje (ikke extra virgin)
150 g sukker
3 egg 2 ts vaniljeekstrakt (eller bruk frøene fra en vaniljestang) 125 g hvetemel 1/2 ts natron
Sett ovnen på 170 C og gjør klar en springform (ca 22 cm i diameter), legg bakepapir i bunnen og smør sidene med litt olivenolje. Ha kakao og kokende vann i en liten bolle el.l., rør til du har en jevn blanding. Ha sukker, olivenolje og egg over i en større bolle, evt en som tilhører en kjøkkenmaskin. Visp godt i noen minutter til blandingen er tyknet og luftig. Hell kakaoen pluss vanilje oppi sammen med egg/sukker/olivenolje og bland godt. Sikt inn hvetemel og natron, vend dette inn med en slikkepott el.l. Hell røra over i formen og sett i ovnen i 40-45 minutter. Sjekk ved å stikke inn en tannpirker el.l. i midten av kaken, det skal ikke være rå røre på den (i så fall stek noen minutter til), men noen småklissete smuler er ok. La avkjøles i 10 minutter før du tar den ut av formen, avkjøl videre på en rist. Kan gjerne serveres mens den fortsatt er litt varm, med f.eks noen friske bær, litt vaniljeis eller en klatt crème fraîche. |
MMm.. Den så nydelig ut. Godt med litt lettere alternativer... Spesielt i julen hvor man går rundt mett konstant ;-)
SvarSlettØnsker deg en fin uke, og takk for at du deler av oppskriftene dine.
Takk for hyggelig kommentar :-)
SvarSlett