Du trenger: (4 runde brød) 5 dl melk, lunken/fingervarm 50g smør, veldig mykt (evt. kjør det i microovnen noen sekunder) 50g fersk gjær eller en pose tørrgjær 3 ss lys sirup (eller bruk flytende honning om du vil) 1 ts salt valgfritt: 2 ts fenikkelfrø og 2 ts anisfrø ca 750g (ca 1,3 liter) Rågsikt (eller bruk hvetemel og siktet rugmel i forholdet 3:2)
Ha den lunkne melken i en stor bolle og rør ut gjæren. Ha i smør, sirup, salt og evt. krydder. Mål opp melet (bland de to typene dersom du ikke har Rågsikt), tilsett melet men hold igjen 1-2 dl til utbakingen senere. Kna deigen godt, 5-6 minutter for hånd eller 3 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Form deigen til en ball og legg den tilbake i bollen. |
Hei Maria
SvarSlettFlott oppskrift, skal prøves i dag. Jeg kjøper Santa Marias brødkrydder i pose. 1 ss til 1/2 liter deigvæske, helt genialt for oss som liker svensk smak på brødet. Det smaker best med salt pålegg eller ost, synes jeg. "Frøktelig" godt med ost ved siden av suppe!
Hilsen Anne
Hei Anne, så hyggelig at du skal prøve den allerede i dag, håper du blir fornøyd med resultatet! Den "svenske" smaken er nydelig synes jeg :)
SvarSlettMaria
De så utrolig gode ut!
SvarSlettTakk for oppskrift, den skal jeg prøve en dag!
Her på bloggen din var det mange oppskrifter jeg har lyst til å prøve!
Marsmallows `ene blir nok noe av det første:)
Takk for det, Eldhuset :) Håper du finner flere idéer her :)
SvarSlettDESSE brøda vil eg baka! Takk for oppskrift :)
SvarSlettSiri
Vel bekomme, Siri ;)
SvarSlett