onsdag 28. august 2013

Squash-salat med chilli og sitron


Vi skriver fortsatt august så jeg serverer her en sommerlig og fargerik salat, som forøvrig er helt uten salatblader... Squash er fortsatt i sesong så benytt gjerne anledningen nå! "Salaten" passer godt som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk, eller som en komponent til buffetbordet. Flere serveringsalternativer finner du under oppskriften.


Du trenger:
(som tilbehør til ca 4-6 personer)
2 squash, gjerne en gul og en grønn
1 rød chilli, finhakket (ta ut frøene først)
1/2 sitron
god olivenolje
1/2 ts sennep eller sennepspulver (kan sløyfes)
salt
basilikumblader

Bruk en potetskreller og lag tynne skiver av squashene ved å "skrelle" dem på langs. (Jeg anbefaler å skjære bort litt av kjernen når du kommer deg inn dit, den er ofte "tørr" og noen ganger med frø.)
Ha squashremser og finhakket chilli over i en bolle.
Klem juice fra sitronen over i en kopp el.l., tøm oppi omtrent samme mengde olivenolje. Rør inn sennep og litt salt og rør godt med en gaffel. Tøm blandingen over i bollen sammen med squash og chilli og bland dette forsiktig sammen.
Ha alt over på et serveringsfat, fordel basilikumblader og servér.

Variasjonstips:

- Servér til grillet kjøtt eller fisk
- Servér som del av et koldtbord/buffet
- Gjør den om til et lite måltid i seg selv ved å tilsette en blokk fetaost (eller annen ost du liker) som du bryter opp i biter og danderer over salaten

- Gjør salaten mer mettende i seg selv ved å tilsette en boks skyllede og avrente kikerter
- Servér som forrett med litt ost eller noen reker på toppen
- Rester? Bruk squashsalaten som pålegg! Putt en brødskive i brødristeren, ha over et lag med f.eks guacamole eller hummus og topp med disse "marinerte" squashstrimler.

(Takk til The Chiappas for inspirasjonen!)




2 kommentarer: