Du trenger: (som tilbehør til ca 4-6 personer) 2 squash, gjerne en gul og en grønn 1 rød chilli, finhakket (ta ut frøene først) 1/2 sitron god olivenolje 1/2 ts sennep eller sennepspulver (kan sløyfes) salt basilikumblader
Bruk en potetskreller og lag tynne skiver av squashene ved å "skrelle" dem på langs. (Jeg anbefaler å skjære bort litt av kjernen når du kommer deg inn dit, den er ofte "tørr" og noen ganger med frø.) Ha squashremser og finhakket chilli over i en bolle. Klem juice fra sitronen over i en kopp el.l., tøm oppi omtrent samme mengde olivenolje. Rør inn sennep og litt salt og rør godt med en gaffel. Tøm blandingen over i bollen sammen med squash og chilli og bland dette forsiktig sammen. Ha alt over på et serveringsfat, fordel basilikumblader og servér.
Variasjonstips:
- Servér til grillet kjøtt eller fisk
- Servér som del av et koldtbord/buffet - Gjør den om til et lite måltid i seg selv ved å tilsette en blokk fetaost (eller annen ost du liker) som du bryter opp i biter og danderer over salaten
- Gjør salaten mer mettende i seg selv ved å tilsette en boks skyllede og avrente kikerter
- Servér som forrett med litt ost eller noen reker på toppen - Rester? Bruk squashsalaten som pålegg! Putt en brødskive i brødristeren, ha over et lag med f.eks guacamole eller hummus og topp med disse "marinerte" squashstrimler. |
Så fin! Squash er tingen.
SvarSlettTakk for det, Siri! Helt enig, squash er en stjerne :D
Slett