Denne kyllingretten står på trykk i dagens VG i dag, hyggelig å bli spurt om å være ukens matblogger! Retten passer fint til de mange hverdagsmiddager som følger julehøytiden, men jeg synes den også passer fint å servere til gjester i helgen. Etter all julemat er jeg fysen på chilli og krydder, så om du ikke skal servere barn så tilsett gjerne en god klype (eller to) med tørket chilli og litt ekstra krydder. Ellers kan jeg fortelle at jeg har fått meg ekstrajobb; jeg skal hjelpe Manuela fra Passion for Baking å korrekturlese og oversette oppskrifter. Jeg er allerede i gang og storkoser meg med hennes lekre bakverk! På grunn av stor etterspørsel publiseres snart hennes første bok på engelsk, det er fantastisk å få ta del i eventyret Passion for Baking :) Du trenger: (4 porsjoner)
En liten skvett olivenolje
4 kyllinglår eller -bryst, med
skinn
100 g skivet bacon, skåret i
biter
1 purre, skåret i skiver (legg
skivene i en bolle med vann for å få ut eventuell sand)
1 stort eller 2 små
hvitløksfedd, presset
3-4 kvister timian
200 g cherrytomater
2 stk. 400 g bokser ferdigkokte
linser, skyllet og avrent
2 dl kyllingkraft
salt og pepper
Sett ovnen på 200 ˚C.
Varm opp litt olivenolje i en
gryte eller stekepanne, gjerne en som tåler stekeovn, og brun kyllingstykkene
godt på begge sider (3-4 minutter på hver side) på middels/høy varme. Legg dem
over på en tallerken.
Ha bacon i stekepannen og stek til
det er sprøtt, tilsett purre og hvitløk og stek et par minutter til.
Dra bladene av timiankvistene og
ha dem oppi, tilsett også cherrytomater, linser og kyllingkraft. Bland og kok
opp.
Legg kyllingstykkene tilbake i
pannen og sett den i ovnen til videre steking, ca 15-20 minutter (tiden avhenger
av hva slags kyllingbiter du bruker). Dersom stekepannen din ikke kan settes i ovnen
– overfør linseblandingen til en ildfast form, legg kyllingen på toppen og sett
inn i ovnen.
Husk å sjekk at kyllingen er
gjennomstekt før servering, og sett fram salt og pepper.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar