onsdag 2. juli 2014

Enkle sjokolademakroner


Merkelig nok så er dette den første oppskriften på makroner her på bloggen... Jeg elsker disse små franske fristelsene, men lager dem ikke så ofte. Grunnen til at jeg kaller disse enkle er at framgangsmåten er veldig "straightforward" og krever ikke mye tid eller øvelse. Fyllet er også av den helt enkle sorten. Hvis man virkelig vil ta den helt ut så skal det kokes sukkerlake til røren, og fyllet er ofte litt mer avansert.
Uansett - disse smaker helt himmelsk, og jeg tør påstå at alle klarer å lage dem!





Du trenger:
(ca 20-25 makroner)
130 g mandelmel
170 g melis
1 ss kakao
80 g sukker
100 g eggehvite

Dekk to stekebrett med bakepapir og finn fram en sprøytepose med rund tipp.
Ha mandelmel, melis og kakao i en food processor og kjør maskinen til alt er godt blandet og nesten som mel. Sikt blandingen over i en bolle.
Ha eggehviter og sukker i en mikserbolle og pisk dette til en stiv marengs. 
Vend den siktede mandelmelblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
Ha røren over i sprøyteposen og sprøyt små klatter på stekebrettene, ca på størrelse med en femkroning. Hold sprøyteposen rett opp og ned, ikke på skrå (da blir makronene skjeve).
La dem nå stå og tørke litt, ca en time. Kjenn forsiktig med fingertippen, overflaten skal ha tørket nok til å ha dannet en hinne.
Stek makronene nest nederst i ovnen på 170 grader i ca 13-14 minutter. 
La dem avkjøles før du tar dem av stekebrettet.

Når det gjelder fyll så kan du bruke det fyllet du liker best, men det burde være nokså fast. Blir det for tynt vil makrondelene bare skli fra hverandre.
Her brukte jeg en ganske vanlig sjokoladeglasur med litt kaffesmak:

Sjokoladefyll:
50 g smør, romtemperert
150 g melis
25 g kakao
1,5 - 2 ss sterk kaffe (eller melk om du ikke vil ha kaffesmaken)

Bruk en håndmikser og miks sammen alle ingrediensene til du har en fin glasur.
Jeg bruker sprøytepose for å sette sammen to og to makrondeler med fyllet, men du kan like gjerne bruke en teskje.


Oppbevar makronene i en boks i kjøleskapet fram til du skal servere dem, gjerne sammen med noen ferske jordbær...






































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar