Merkelig nok så er dette den første oppskriften på makroner her på
bloggen... Jeg elsker disse små franske fristelsene, men lager dem ikke så
ofte. Grunnen til at jeg kaller disse enkle er at framgangsmåten er veldig
"straightforward" og krever ikke mye tid eller øvelse. Fyllet er også
av den helt enkle sorten. Hvis man virkelig vil ta den helt ut så skal det
kokes sukkerlake til røren, og fyllet er ofte litt mer avansert.
Uansett - disse smaker helt himmelsk, og jeg tør påstå at alle
klarer å lage dem!
Du trenger:
(ca 20-25 makroner)
130 g mandelmel
170 g melis
1 ss kakao
80 g sukker
100 g eggehvite
Dekk to stekebrett med bakepapir og finn fram en sprøytepose med
rund tipp.
Ha mandelmel, melis og kakao i en food processor og kjør maskinen
til alt er godt blandet og nesten som mel. Sikt blandingen over i en bolle.
Ha eggehviter og sukker i en mikserbolle og pisk dette til en stiv
marengs.
Vend den siktede mandelmelblandingen inn i de stivpiskede
eggehvitene med en slikkepott.
Ha røren over i sprøyteposen og sprøyt små klatter på
stekebrettene, ca på størrelse med en femkroning. Hold sprøyteposen rett opp og
ned, ikke på skrå (da blir makronene skjeve).
La dem nå stå og tørke litt, ca en time. Kjenn forsiktig med
fingertippen, overflaten skal ha tørket nok til å ha dannet en hinne.
Stek makronene nest nederst i ovnen på 170 grader i ca 13-14
minutter.
La dem avkjøles før du tar dem av stekebrettet.
Når det gjelder fyll så kan du bruke det fyllet du liker best, men
det burde være nokså fast. Blir det for tynt vil makrondelene bare skli fra
hverandre.
Her brukte jeg en ganske vanlig sjokoladeglasur med litt
kaffesmak:
Sjokoladefyll:
50 g smør, romtemperert
150 g melis
25 g kakao
1,5 - 2 ss sterk kaffe (eller melk om du ikke vil ha kaffesmaken)
Bruk en håndmikser og miks sammen alle ingrediensene til du har en
fin glasur.
Jeg bruker sprøytepose for å sette sammen to og to makrondeler med
fyllet, men du kan like gjerne bruke en teskje.
Oppbevar makronene i en boks i kjøleskapet fram til du skal
servere dem, gjerne sammen med noen ferske jordbær...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar