tirsdag 29. mai 2012

Krydret fiskegryte
(Spicy fish stew)

Jeg tror dette er den raskeste retten på bloggen så langt. Middagen står på bordet i løpet av 15 minutter, og jammen er den ikke sunn også. Du kan erstatte fisken med kyllingbiter om du foretrekker det, eller hvis det er kylling du har i kjøleskapet i dag.

I think this may be the quickest dish on my blog so far. Dinner will be on the table in 15 minutes, and it's healthy, too! You could replace the fish with chicken if that's what you prefer, or if chicken is what you have in the fridge.

Du trenger:(3-4 porsjoner)
olivenolje
1-2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts malt kummen
1 ts malt paprikakrydder
chillipulver etter smak
400 g hakkede tomater (1 boks)
2 dl vann
1 rød paprika, i biter
ca 400-500 g hvit fisk uten skinn og ben, i munnfullstore biter
sitronbåter

Varm en liten skvett olivenolje i en kasserolle, ha i hvitløk og kryddere og stek i 1 minutt.
Tilsett hakkede tomater og vann, kok opp.
Ha i paprika og fiskebiter, kok på lav varme i 5 minutter eller til fisken er gjennomkokt.
Smak til med salt og pepper.
Servér med stronbåter til å klemme over, og evt. litt godt brød.


You'll need:(3-4 servings)
olive oil
1-2 garlic cloves. finely chopped
1 tsp ground cumin
1 tsp paprika
chillipowder, to taste
400 gram tin chopped tomatoes
200 ml water
1 red pepper, cut into chunks
about 400-500 grams white fish, no skin or bones, cut into bite-sized pieces
lemon wedges, to serve

In a pan, heat a splash of olive oil. Add the garlic and spices, fry for 1 minute.
Add the tomatoes and water, bring to the boil.
Add peppers and fish, gently simmer for about 5 minutes or until the fish is cooked through.
Season to taste.
Serve with lemon wedges, and some bread, if you like.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar