fredag 25. mai 2012

Rabarbragelé med rosévin
(Rhubarb and rosé wine jellies)



Rabarbrasesongen er her, nå er det på tide å ta i bruk disse fantastiske stenglene som er fulle av smak og muligheter! Jeg er en av dem som vokste opp med å spise rabarbra med sukker på - det var stas å få en liten kopp med sukker som vi kunne "dyppe" enden i før vi knasket i vei.
Denne desserten er lett og frisk, perfekt sommerdessert, med andre ord. - Men den er for voksne, så hvis du lager til barn også kan du jo bytte ut rosévinen med f.eks sitronbrus, lemonade eller mer vann.


It's time for rhubarb! When I was a little girl I used to eat rhubarb from the garden, I remember that my mom gave me a little cup of sugar to "dunk" them in. 
This is a light and fresh dessert, in other words; perfect for summer. - But this is jelly for grown-ups, if you're cooking for kids you could replace the rosé with lemonade, Sprite or more water.

Du trenger:
(4 porsjoner)
500 g rabarbra, vasket og skåret i biter ca 1 cm
1,5 dl rosévin
2,5 dl vann
100 g sukker
4 plater gelatin


Ha rabarbra, vin, vann og sukker i en kasserolle. Kok opp og skru ned varmen til det såvidt småputrer litt, la det stå slik til rabarbrabitene er myke (tiden kommer an på tykkelsen på stengene, hos meg tok det ca 10 minutter).
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
Sil rabarbra-blandingen over i en mugge eller bolle, ha væsken over i en ren kasserolle. (Spar rabarbraen til servering.)
Varm opp til det nesten koker, ta kasserollen av plata. Klem vannet ut av gelatiplatene som nå skal ha blitt helt myke, og rør dem inn i rabarbra-"saften".
Fordel dette i 4 små dessertskåler og sett dem kaldt til geléen har blitt fast, ca 4-5 timer eller over natten. Servér gjerne med litt av den stuede rabarbraen på toppen. (Det blir nok endel til overs, det kan du f.eks blande med litt jordbærsyltetøy og få et syltetøy med en voksen twist..)




You'll need:
(4 servings)
500 grams rhubarb stalks, washed and cut into 1 cm pieces
150 ml rosé wine
250 ml water
100 g sugar
4 sheets gelatine


Put the rhubarb, wine, water and sugar into a pan. Bring to the boil, then turn down the heat to a gentle simmer. Simmer until the rhubarb is soft (time depends on the thickness of the stalks, but about 10 minutes should do it). 
Put the geletine sheets into a bowl filled with cold water.
Strain the rhubarb mixture into a jug or bowl, then pour the liquid into a clean pan. (Reserve the rhubarb.)
Warm the strained rhubarb liquid, take off the heat and stir in the softened gelatine sheets (squeeze out the water before adding them to the pan).
Pour into 4 small dessert glasses and chill until firm, about 4-5 hours or overnight. Serve with some of the reserved poached rhubarb. (You'll have left over poached rhubarb, stir it into some strawberry jam for an "adult" take on the rhubarb- and strawberry jam..)

(Ser du fotografen..? ;)
(Can you spot the photographer..? ;)




8 kommentarer:

  1. Nam, det ser veldig godt ut! Klem fra Anne

    SvarSlett
  2. Takk for det, Anne ! Håper der får en fin pinsehelg :)
    Klem Maria

    SvarSlett
  3. Spennende kombinasjon, og vakker farge!
    Ønsker deg god pinse! :)

    SvarSlett
  4. Takk for det! God pinsehelg til deg også :)
    Maria

    SvarSlett
  5. For en deilig blogg, fant den i Vestfold Blad og legger deg straks til min bloggliste!

    SvarSlett
  6. Hei Ellen, det var veldig hyggelig å høre :)

    SvarSlett
  7. Flott oppskrift! Min stemme falt hos deg denne gangen. Er ikke overbegeistret over rabarbra, men denne oppskriften gjorde meg veldig nysgjerrig. Jeg må legge til at jeg er svak for gelé også ;)

    SvarSlett
  8. Tusen takk for det, Caroline! :D

    SvarSlett