Du trenger:
(4 porsjoner)
500 g rabarbra, vasket og skåret i biter ca 1 cm
1,5 dl rosévin
2,5 dl vann
100 g sukker
4 plater gelatin
Ha rabarbra, vin, vann og sukker i en kasserolle. Kok opp og skru ned varmen til det såvidt småputrer litt, la det stå slik til rabarbrabitene er myke (tiden kommer an på tykkelsen på stengene, hos meg tok det ca 10 minutter).
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
Sil rabarbra-blandingen over i en mugge eller bolle, ha væsken over i en ren kasserolle. (Spar rabarbraen til servering.)
Varm opp til det nesten koker, ta kasserollen av plata. Klem vannet ut av gelatiplatene som nå skal ha blitt helt myke, og rør dem inn i rabarbra-"saften".
Fordel dette i 4 små dessertskåler og sett dem kaldt til geléen har blitt fast, ca 4-5 timer eller over natten. Servér gjerne med litt av den stuede rabarbraen på toppen. (Det blir nok endel til overs, det kan du f.eks blande med litt jordbærsyltetøy og få et syltetøy med en voksen twist..)
You'll need:
(4 servings)
500 grams rhubarb stalks, washed and cut into 1 cm pieces
150 ml rosé wine
250 ml water
100 g sugar
4 sheets gelatine
Put the rhubarb, wine, water and sugar into a pan. Bring to the boil, then turn down the heat to a gentle simmer. Simmer until the rhubarb is soft (time depends on the thickness of the stalks, but about 10 minutes should do it).
Put the geletine sheets into a bowl filled with cold water.
Strain the rhubarb mixture into a jug or bowl, then pour the liquid into a clean pan. (Reserve the rhubarb.)
Warm the strained rhubarb liquid, take off the heat and stir in the softened gelatine sheets (squeeze out the water before adding them to the pan).
Pour into 4 small dessert glasses and chill until firm, about 4-5 hours or overnight. Serve with some of the reserved poached rhubarb. (You'll have left over poached rhubarb, stir it into some strawberry jam for an "adult" take on the rhubarb- and strawberry jam..) |
Nam, det ser veldig godt ut! Klem fra Anne
SvarSlettTakk for det, Anne ! Håper der får en fin pinsehelg :)
SvarSlettKlem Maria
Spennende kombinasjon, og vakker farge!
SvarSlettØnsker deg god pinse! :)
Takk for det! God pinsehelg til deg også :)
SvarSlettMaria
For en deilig blogg, fant den i Vestfold Blad og legger deg straks til min bloggliste!
SvarSlettHei Ellen, det var veldig hyggelig å høre :)
SvarSlettFlott oppskrift! Min stemme falt hos deg denne gangen. Er ikke overbegeistret over rabarbra, men denne oppskriften gjorde meg veldig nysgjerrig. Jeg må legge til at jeg er svak for gelé også ;)
SvarSlettTusen takk for det, Caroline! :D
SvarSlett