søndag 26. august 2012

Ripsgranita


Som lita jente vokste jeg opp på Nesna på Helgelandskysten, og derfra minnes jeg frodige, knallrøde ripsbusker i hagen. Bærene spiste vi til dessert akkurat som de var, men med en stor dam av vaniljesaus rundt :-P  
Min lille ripsbusk som jeg kjøpte på Plantasjen for et par år siden har ikke akkurat forsynt meg med mengder av rips, årets innhøsting fikk plass i to små barnehender. Heldigvis har jeg en gavmild svigermor som mer enn gjerne donerer rips.
Denne desserten har sitt opphav i Italia; granita er en isvariant som kanskje minner litt om sorbét, men med en grovere og mer "krystallisert" konsistens. Herlig forfriskende!

Du trenger:
(ca 6 porsjoner)
300 g rips, renset
4 dl vann
150 g sukker
juice av 1/2 sitron
evt. litt mynte, til servering

Ha rips i en blender eller food processor og kjør på til de er blitt til en slags puré.
Ha vann, sukker og sitronjuice i en kasserolle og varm opp til sukkeret er løst opp.

Bland ripspuréen og sukkervannet og press dette gjennom en sil og oppi en plastboks. Sett på lokk og plassér boksen i fryseren i 2-3 timer eller til blandingen er nokså fast.
Bruk en gaffel og skrap opp slik at du lager fine "iskrystaller". Sett i fryseren igjen i et par timer til eller til ripsgranitaen er nokså frossen.

Serveres gjerne med litt mynte som pynt, det er også veldig godt med en søt kjeks ved siden av :)










4 kommentarer:

  1. Mmm! Så og hørtes veldig godt ut. Kanskje jeg må snakke med min svigermor om bær... :D

    SvarSlett
  2. Ja det gjør i hvertfall jeg... ;)

    SvarSlett
  3. jeg tenker dette er søtt og syrlig må samme tid, ser skikelig innbydene ut:)
    Gøy å følge deg.
    Klem
    Liza

    SvarSlett
  4. Takk for det, Liza :-)
    Det er, som du sier, både søtt og syrlig på samme tid. Perfekt etter en litt kraftig middag :)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...