Hvis du er så heldig å ha rabarbra i hagen, eller kjenner noen som er så heldig å ha rabarbra i hagen, så anmoder jeg sterkt om å prøve denne kaken! Den har den perfekte kombinasjonen av mykt og sprøtt, og søtt og syrlig. Det er endel ingredienser her, og flere "trinn" i bakingen, men den bare smaker helt nydelig med litt vaniljesaus eller vaniljeis. Rabarbra er faktisk en grønnsak, ikke en frukt, men den blir brukt som en frukt. Noen har kanskje barndomsminner om denne rosa stengelen? Jeg husker godt at jeg fikk en liten kopp sukker av mamma, så dyppet jeg rabarbraen oppi og spiste og koste meg. Det markerte starten på sommeren! Litt sukker er heller ikke så veldig farlig når man ser hvor sunn denne grønnsaken er - den er svært kalorifattig, men full av kostfiber og inneholder også mye kalsium. Kostfiber beskytter mot både hemorrider (!) og kreft i tarmen, og den kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. (Kilde: bama.no.) Alle burde faktisk spise mer rabarbra :-) - Og husk at det er nå du må bruke den, etter St. Hans begynner stilkene å bli surere og mer "tre-aktig". Denne oppskriften fant jeg i et magasin jeg abonnerer på, Delicious magazine (Mars 2011), men noen endringer er gjort. If you're lucky enough to have some rhubarb in your garden, or you know someone who has, I urge you to try this cake! It's the perfect combination between soft and crunchy, and sweet and sour. There are quite a few ingredients here, and some bowls to wash up, but it's simply scruptious with some custard or vanilla ice cream. Rhubarb is actually a vegetable, not a fruit, but it's usually used as a fruit. When I was a little girl, my mom used to give me a cup of sugar in which I dipped my rhubarb stalk.. then I knew summer was on it's way! A little sugar can't be that bad considering how healthy this vegetable is - it's very low in calories, but loaded with fibre and calcium. The fibre protects you from hemorrhoids (!) and bowel cancer, and it participates in the process of bringing cholesterol out of your body. Actually, everyone should eat more rhubarb :-) I found this recipe in Delicious magazine (March 2011), but I've done some minor alterations. |
tirsdag 24. mai 2011
Rabarbrakake med vanilje og sprø topping
(Rhubarb and vanilla cake with a crunchy topping)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei! Denne må jeg forsøke :) Hvis eieren av rabarbraplanten kniper av blomstene som kommer, så unngår man surheten og "tresmaken". Og er man flink å plukke stengler, så kommer det nye etterhvert og de smaker like friskt som de i mai/juni.
SvarSlettHei, håper du prøver den, den er kjempegod!
SvarSlettMaria :)
Denne lagde jeg i forrige helg, og den var fantastisk! Har måttet lage den flere ganger bare denne uken, oppskriften var ikke stor nok til å mette alle munnene ;-). Har allerede fått flere bestillinger til i sommer, denne falt i smak hos alle, store som små! En herlige kake, gjennomført god. Kombinasjonen av kakerøren den friske og ikke for syrlige rabarbraen, og den herlige crumble'en på toppen. Denne er blitt fast i min familie vertfall! :D
SvarSlettHei Anne-Margrete, tusen takk for utrolig hyggelige ord - det er så koselig å høre at noen av oppskriftene blir prøvd, og enda koseligere når jeg får høre at de ble vellykket! :-D
SvarSlettHei Maria!
SvarSlettEr det noe forskjell på "vaniljepulver" fra helsekosten, og vanlig vaniljesukker? Hilsen fra Ellen.
Hei Ellen, vanlig vaniljesukker er strengt tatt melis med litt vaniljesmak, mens vaniljepulveret er kun ren vaniljestang i pulverform. Så sistnevnte gir en mye mer intens vaniljesmak, bruker du vanlig vaniljesukker ville jeg brukt minst 2-3 ganger så mye.
SvarSlettHilsen Maria :)
Hei igjen Maria - takk for svar. Da vil jeg jaggu prøve skikkelig vaniljepulver! Kaken ser fryktelig god ut, så den skal prøves ganske så snart. Hilsen fra Ellen:D
SvarSlett