mandag 30. mai 2011

Rabarbrakrem (Rhubarb fool)

Dette er en superenkel sommerlig dessert, benytt anledningen nå som rabarbraen fortsatt er tilgjengelig! Du kan også forberede denne i forveien, bare vent med å hell over den siste "sirupen" til rett før servering. Helsefordelene med rabarbra har jeg snakket om før, så jeg ser ingen grunn til ikke å unne deg en liten dessert midt i uka :-)

This is such an easy, summery dessert, I urge you to try it now when rhubarb is still in season! You can also prepare this ahead, just hold the last "syrup" until the last minute. I have already discussed the health benefits of rhubarb, and I see no reason not to treat yourself to a mid-week dessert :-)


Du trenger:
(ca 4 porsjoner)
500 g rabarbra, vasket og skåret i biter
150 g sukker
1 ts vaniljepulver (fåes hos helsekost. Du kan godt bruke vaniljesukker her, men da ville jeg hatt i frøene fra en hel vaniljestang i tillegg)
3 dl kremfløte


You'll need:
(about 4 servings)
500 g rabarbra, washed, trimmed and roughly chopped
150 grams sugar
1 tsp vanilla powder (or use paste)
300 ml double cream


Ha rabarbraen over i en ildfast form.
Put the rhubarb into an ovenproof dish.

Bland sammen sukker og vaniljepulver, og dryss det over rabarbraen i formen.

Mix together sugar and the vanilla powder, sprinkle over the rhubarb.

Dekk til med aluminiumsfolie, og sett formen i ovnen på 180 C, ca 40 minutter. Da vil den se omtrent slik ut:

Cover with foil, place in the oven at 180 C, for about 40 minutes. It should look something like this:

Avkjøl den den "bakte" rabarbraen i noen minutter, ha den deretter over i en stor sil og hold den over en bolle. Rør litt med en skje slik at noe renner gjennom og havner i bollen.

Cool for a few minutes, then put the baked rhubarb into a sieve, suspended over a bowl. Stir a little with a spoon to make some of the juices run through the sieve.

Sett både rabarbraen og "rabarbra-sirupen" i kjøleskapet til begge er avkjølte.
Pisk kremen til den er myk og luftig, men ikke helt stiv.
Rør rabrabraen forsiktig inn, ikke så mye at den blir helt inkorporert, men slik at kremen ser marmorert ut. Fordel i dessertskåler og tøm over litt "rabarbrasirup" over toppen. Du kan gjerne sette fram noen amaretti-kjeks på bordet også, det er kjempegodt med noe crunchy til.

Place both the rhubarb and the "rhubarb syrup" in the fridge until cool.
Whip the cream until soft and fluffy.
Stir the rhurarb into the whipped cream, don't stir to make it incorporated, you want a marbled look. Divide into individual dessert bowls and drizzle over the "rhubarb syrup". You could also offer some amaretti biscuits to go along with this, they'll add a nice crunch.


Servér og nyt!

Serve and enjoy!








3 kommentarer:

  1. kan du prøve å lage black forest cake? :)

    SvarSlett
  2. Mmmm, dette såg freistande ut...Er veldig glad i rabarbra, så denne vil eg jammen prøve meg på:o)

    SvarSlett
  3. Black forest cake er faktisk på "lista" mi, jeg elsker kombinasjonen av kirsebær og sjokolade! Takk for påminnelsen, det kommer :)

    Line - takk for det! Hvis du er glad i rabarbra kommer du til å like denne :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...