Dette er en rask og god middagsrett som kanskje kan gi deg litt helgefølelse midt i uka. Middagen står på bordet 20 minutter etter at du har startet, så det burde være overkommelig for de fleste. Ingrediensblandingen til toppingen er veldig sør-italiensk, og passer kjempegodt til hvit fisk. Jeg fant oppskriften i boka Two Greedy Italians (Carluccio & Contaldo), men jeg har endret den litt. Og for ALL del - med mindre du har tenkt å drikke hvitvin til maten - ikke åpne en flaske hvitvin kun for å ha en spiseskje over fisken! Hvis du ikke skal drikke vinen etterpå, og heller ikke har en åpnet flaske eller en bag-in-box stående, bare overse den ingrediensen - det blir godt uansett. This quick and easy dinner may give you the weekend feeling mid-week... Dinner on the table in 20 minutes means it should be doable mid-week for most families. The mix of ingredients is very southern Italian, and it goes very well with white fish. I found the recipe in the book Two Greedy Italians (Carluccio & Contaldo), but I have altered some of the quantities. And by ALL means - unless you plan to drink white wine with this - don't open a bottle just to add one tablespoon to the fish! If you're not planning to drink wine with the meal or later the same day, and you don't have an opened bottle or bag-in-box hanging around, just ignore this ingredient - it'll taste fab anyway. |
onsdag 31. august 2011
Torsk med topping av oliven og soltørket tomat
(Cod with an olive and sun-dried tomato topping)
mandag 29. august 2011
Piña Colada iskrem
(Piña Colada ice cream)
Selv om regnet pøser ned der ute så prøver jeg å ha litt sommer innendørs. Tidligere i sommer har jeg laget Gin & Tonic sorbet og Mojito sorbet, og da jeg leste overskriften "Piña Colada ice cream" i Nigellas nyeste bok så var jeg solgt... Nok en drink som blir til frossen dessert, og denne var også en vinner i mine øyne (eller i min gane, kanskje et mer korrekt uttrykk her). Akkurat som de nevnte sorbet'ene så trenger heller ikke dagens isoppskrift noen iskremmaskin; har du en visp og en plastboks med lokk så kan du lage denne :) It's pouring down outside, but summer is still here in my kitchen. Earlier I've made a Gin & Tonic sorbet and a Mojito sorbet, so when I saw the heading "Piña Colada ice cream" in Nigella's latest book I knew I had to try it. Another "drink-turns-frozen-dessert" winner. You don't need an ice cream maker to make this (or any of the above mentioned sorbets); if you have a whisk and an airtight container you're good to go :) |
søndag 28. august 2011
Varme kikerter i tortilla
(Warm chickpea wrap)
torsdag 25. august 2011
Troikakake
(Troika cake)
Her er kaken for oss Troika-elskere! Jeg hadde for lenge siden øremerket denne oppskriften inne hos Manuela fra Passion4baking, og nå endelig fikk jeg prøvd å lage den. (Enkelte endringer er gjort mtp. mengdeberegning.) Guttene mine var ikke overbegeistret for kombinasjonene her, så dette er kanskje en slags voksenkake til tross for geléinnhold. Edvin (3 1/2) ville bare ha bunnen og sjokoladekremen, mens Oliver (snart 6) bare ville ha marsipanen og geléen hver for seg, hehe. Ikke greit å gjøre alle til lags ;) Denne kaken er ikke gjort i en fei, hvis du tenker å lage den så les gjennom hele framgangsmåten først - det er flere "trinn" og enkelte skal avkjøles underveis. Med litt planlegging kan det gå ganske smidig :) (Kan også nevne at kaken ikke inneholder mel.) The Cake for Troika lovers! (Troika = Norwegian chocolate bar consisting of 3 layers: truffle, marzipan and raspberry jelly, covered in dark chocolate.) I've been wanting to try this cake since I first saw it in the blog Passion4baking, and now the time had come. My boys were not too excited about this cake, though, so I suppose this is a grown-up treat, despite the jelly. Edvin (3 1/2) wanted the sponge base and chocolate cream only, whilst Oliver (soon to be 6) wanted the marzipan and jelly... It's not easy to please everyone ;) This isn't made in a flash, if your're thinking of making it - read the whole recipe before you start. There are several "stages" and some that need to cool for a while, but if you're planning ahead the baking session shouldn't give you too much trouble :) (This cake does not contain flour.) |
tirsdag 23. august 2011
Lemon meringue cupcakes
Du trenger: (ca 14-18 cupcakes) 80 g smør, mykt/romtemperert 250 g sukker 225 g hvetemel 2 ts bakepulver finrevet skall av 1 sitron 2 egg 2 1/2 dl melk Til fyll og topping: ca 100 g lemon curd (kan kjøpes i velassorterte matforretninger, eller lag det selv: Ina fra Mat på Bordet har oppskrift her.) 200 g sukker 1,5 dl vann 4 eggehviter Du trenger også: muffinsformer og evt muffinsbrett You'll need: (about 14-18 cupcakes) 80 grams butter, softened 250 grams sugar 225 grams plain flour 2 tsp baking powder finely grated zest from 1 lemon 2 eggs 250 ml milk For the filling and frosting: about 100 grams lemon curd 200 grams sugar 150 ml water 4 egg whites You'll also need: cupcake/muffin paper cases and a muffin tin Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, minst 5 minutter. Ha i egg og revet sitronskall, pisk det godt inn. Sikt over hvetemel og bakepulver og pisk til det er godt blandet inn, til slutt ha i melken og pisk igjen til den er inkorporert i røren. Fordel røren i muffinsformene, formene skal være litt over halvfulle med røre. Sett i ovnen i ca 17-18 minutter, eller til de er gjennomstekte og begynner å bli litt gyldne rundt kanten. La kakene avkjøles helt før du har i fyll og topping. (forts. under) Preheat oven to 180 C, line a muffin tin with muffin cases. Beat the butter and sugar until pale and fluffy, at least 5 minutes. Add eggs and grated lemon zest, beat again until thoroughly mixed in. Sift over the flour and baking powder, beat again, then add the milk and beat again until incorporated. Divide the mixture between the cupcake/muffin cases, filling each by about 1/2 to 2/3. Bake in the oven for about 17-18 minutes, or until springy to the touch and slightly golden around the edges. Leave to cool completely before filling and frosting. Skjær er lite kjegleformet hull i midten av hver cupcake, og fyll hullet med ca 1 ts lemon curd: Hollow out the middle of each cake, then fill the holes with about 1 tsp lemon curd: |
Ta av den nederste delen av bitene du skjærer ut og sett dem tilbake igjen som en "propp": Cut the bottoms off the cut-out pieces, then place them back on top: |
Looovely! |
søndag 21. august 2011
Panzanella
Hvis du ofte har daggammelt eller tørt brød liggende så er dette salaten for deg. Italienerne har mange triks for å slippe å kaste mat, og der har vi mye å lære! Det var visstnok de driftige italienske husmødrene som i gamle dager kom på denne metoden for å forvandle tørt brød til en smaksopplevelse. Jeg synes denne salaten er god i seg selv, men den er super som tilbehør også, kanskje spesielt til kylling og rødt kjøtt. - Eller hvis det fortsatt er grillvær hos deg hvorfor ikke bruke den som grilltilbehør. (Oppskrifter på Panzanella finnes i hundrevis, denne gangen ble jeg inspirert etter å ha lest i Nigella Kitchen.) Are you one of those people who often have stale, dry bread hanging around? Then this is the salad for you. The Italians have developed so many ways to avoid throwing food away, we have so much to learn from them! Apparently it was the Italian mammas who came up with this clever way of transforming stale bread into a delicious meal. I think this salad is good as it is, but it's also a nice accompaniment to chicken and red meat, and grilled meats. (You can find hundreds of recipes for Panzanella, this time I was inspired by Nigella Kitchen.) |
fredag 19. august 2011
Sjokoladekjeks
(Chocolate biscuits)
Vil du pynte litt ekstra kan du hakke opp litt hvit sjokolade og drysse over, eller bruk annen kakepynt: You can also decorate with some white chocolate; chop and sprinkle over the melted chocolate: |
Sett på kaffen! Brew yourself some coffee! |
onsdag 17. august 2011
Kantareller på brød
(Chanterelle open sandwich)
Du trenger: (1 person) 1 ss smør 1 hvitløksfedd ca 100 g kantareller, renset og delt i to eller fire salt og svart pepper en liten skvett Marsala eller sherry (valgfritt) 2 ss rømme en kvast bladpersille, hakket 1 skive godt lyst brød (har du bare daggammelt brød så gi gjerne skiva en tur i brødristeren) You'll need: (serves 1) 1 tbsp butter 1 garlic clove about 100 grams chanterelles, cleaned and halved or quartered salt and black pepper splash Marsala or sherry (optional) 2 tbsp sour cream 1 sprig flatleaf parsley, leaves picked and chopped 1 slice good white bread (you could toast it if you prefer) Jeg dro turen ned til byen for å kjøpe dette fantastiske brødet hos With Bakeri & Kaffe, et nyåpnet bakeri her i Tønsberg. Jeg er overlykkelig over å ha fått dette tilskuddet til byen "min"! Dette er et surdeigsbrød bakt på durumhvete, og det er aldeles nydelig: I went to town to get this beautiful loaf of bread at With Bakeri & Kaffe (With Bakery & Coffee), recently opened here in Tønsberg. I'm thrilled to finally have a proper bakery in "my" town! This is a sourdough bread made from durum wheat: |