Jeg har visst en tendens til å lage spiselige ting av kjente drikker... Gin & Tonic sorbet, Mojito sorbet, Mocca cupcakes, Cappuccino kake og Cappuccino whoopie pies, Bloody Mary hamburger... Her kommer neste i rekken. Jeg har en nabo og god venninne som elsker Chai latte, så dermed ble det Chai latte cupcakes denne gangen. Valgte også å julepynte noen av dem, syns de ble ganske fine! Chai er jo en te som har jo flere "julekrydder" i seg, som f.eks kanel og ingefær. It seems like I have a tendency to transform drinks into edibles... Gin & Tonic sorbet. Mojito sorbet, Mocca cupcakes, Cappuccino cake and Cappuccino whoopie pies, Bloody Mary hamburger... Here's next! I have a neighbour and good friend who just loves Chai latte, and the Chai latte cupcake was born. I chose to make some of them rather Christmassy, and they turned out quite nice! Several "Christmassy" spices go into chai, such as cinnamon and ginger. |
Stekes i ovnen i ca 14-17 minutter, sjekk underveis ved å stikke en tannpirker inn i midten. Avkjøles på rist. Så var det glasuren: jeg ville ha en skikkelig god glasur denne gangen og brukte en blokk med Valhrona Caraïbe (Gourmetpikene.no har et stort utvalg Valhrona), men bruk den sjokoladen du liker best. Hakk den opp og smelt over vannbad eller i microen. Visp smøret til det blir skikkelig mykt og "smooth", ha så i den smeltede sjokoladen og vanilje og visp godt. Ha i melis og visp til glasuren er jevn og fin. Bake in the oven for about 14-17 minutes, or until a toothpick inserted into the middle comes out clean. Transfer to a wire rack to cool. Now the frosting: I wanted a really nice frosting this time, so used a top quality chocolate: Valhrona Caraïbe, but use whatever you like. Chop it up and melt it in a heatproof bowl over a pan of gently simmering water, or in the microwave. Beat the butter well to make it really nice and soft, then add the melted chocolate and vanilla and beat again. Add the icing sugar and beat until smooth. |
Jeg sprøytet glasuren på kakene med en sprøytepose og 1M tipp, men du kan like gjerne bre den utover med en kniv eller spatel. Jeg hadde også noe farget fondant liggende, så laget litt ekstra pynt ved hjelp av fondant, glansspray, First Impression moulds og en kristtorn-utstikker. Det ble altså både hvite roser og litt julepynt denne gangen! (Du får kjøpt både fondant, glansspray, First Impression former og utstikker til kristtorn-blader hos Kakeboksen.no. Bruk kodeord "marias-saltogsott.blogspot.com" hvis du bestiller, da får du slått av 10%.) I piped the frosting onto the cakes using a piping bag with a 1M tip, but you could just as well spread it on using a knife or a palette knife. I had some coloured fondant at home so decide to make some decorations using fondant, lustre spray, First Impression moulds and a holly leaf cutter. |
Yummy!!!! Im going to try these out!
SvarSlettYes Lisa, please do :D
SvarSlettmmm så veldig gode og julete ut, men kan man fryse de ferdig pyntet?
SvarSlettHei Solveig, de blir nok ikke helt det samme etter å ha vært fryst, men det hender at jeg gjør det likevel. Frostingen blir nok litt "tørrere", så hvis du vil ha dem på sitt aller beste burde du fryse dem før du har på frosting/pynt. Jeg skal servere disse ute i kulda på lørdag, og har ikke mulighet til å lage dem samme dag, så tar sjansen ;)
SvarSlettBra blogg, Maria!
SvarSlettDet er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Maria, they're so pretty! I can't wait to make some Christmassy cupcakes!!
SvarSlettMagne - hjertelig, hjertelig takk!!
SvarSlettAnna - I'll keep an eye on your blog;-)
Så søte de var, med julepynt :-D
SvarSlettDU er veldig flink, inspirasjon : )
Flott blogg !
elisesbakery.blogspot.com
Takk for det, Elise! :-)
SvarSlettNam disse så veldig gode ut, og koselig julete:D
SvarSlettJeg oppdaget bloggen din i dag, og har "bladd" litt her ;)
Masse fine oppskrifter og inspirasjon, kommer til å følge med her :)
Ha en fortsatt fin kveld!
Hilsen Kine.
Gratulerer med helgens anbefaling på VG nett, flott blogg du har, må nok prøve ut noe av dette :)
SvarSlettHar jo fått bloggadressen din tidligere, fra moren din, som er min arbeidskolega.
Hilsen Morten, Eidskog U.skole
KJempe fine :)
SvarSlettKine - tusen takk for det, håper du titter innom igjen :-)
SvarSlettMorten - så hyggelig å få kompliment av en kokk, takk for det! Mamma nevner deg ofte når hun snakker om noe godt hun har spist eller hørt om...
Nina - takk:-)
Utrolig fine - og dessuten så det veldig godt ut. :)
SvarSlettTusen takk for det, Ina!
SvarSletthvor har du fått tak i de fine formene til å lage bladene etc med?
SvarSlettHei, formen til kristtornbladene kjøpte jeg i London, men nettbutikken www.kakeboksen.no har akkurat den samme :)
SvarSlettMaria
Hei, jeg skulle bestille ting fra kakeboksen men rabattkoden din virket ikke...???
SvarSlettHei, du må være logget inn på kakeboksen.no når du handler/skriver inn koden, da går det. Du må uansett registrere deg for å bestille, så bare gjør det først så trekkes 10%. Prøvde akkurat nå en gang uten å logge på med kundenavn/passord, det gikk ikke, så logget jeg på og da ble rabatten trukket fra :) Håper det ordner seg nå, hvis ikke ta kontakt med meg igjen eller med kakeboksens kundeservice direkte :)
SvarSlettMaria
btw Chai betyr vel te, så blir litt morsomt når du skiver at det er en type te;) vi nordmenn har ikke skjønt det der enda. Asiater leer jo av oss når vi sier vi skal ha chai te. hihi
SvarSlettHei, ja for oss her oppe er jo Chai ensbetydende med en spesiell blanding teblader/krydder. Det er litt på samme måte når utlendinger sier at brunost er brunost, mens vi nordmenn jo vet at det finnes mange varianter innenfor samme navn :-)
SvarSlettMaria
Veldig gode var de :) fin blogg! Hilsen naboen Karina
SvarSlettTakk for at du kom, Karina ;)
SvarSlettMaria
Har du forslag til andre sjokoladealternativer til Valhrona? Jeg bestilte en plate hos Gourmetpikene men det er jo for lite ifølge oppskriften. :P Nå er sjokoladen utsolgt også...
SvarSlettJeg liker godt sjokolade fra Lindt, den har de også mange steder, f.eks Meny-kjeden :)
SvarSlett