
Herlig "voksen-kake" for kaffeelskere. Dette er første gangen jeg har laget denne, og den ble utrolig saftig og smakfull. I en og samme munnfull kan man smake et hint av sjokolade og kaffe, vanilje og Mascarpone...
Du trenger:
(til en 20x30 cm form, eller 23-25 cm rund springform. Hvis du skal lage en hel langpanne, doble oppskriften.)
250 g smør, romtemperert
150 g sukker
100 g lyst brunt sukker
275 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 egg
150 ml (½ beger) rømme eller crème fraîche
1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1 ss kakaopulver
1 dl sterk kaffe
Glasur/pynt:
350 g Mascarpone (eller kremost)
150 g siktet melis
1 ts kakaopulver, til på drysse over til slutt
Mokkabønner, til pynt
Først: sett ovnen på 180 C.
Ha smør og begge sukkertyper i en bolle, visp til det blir mykt og kremete.
Tilsett eggene og visp til de er godt blandet inn.

Sikt mel, kakaopulver og bakepulver rett over bollen.

Tilsett rømme/crème fraîche, vanilje og kaffe, rør til alt er godt blandet.

Hell røren over i formen (jeg doblet oppskriften og laget en full langpanne).

Sett i ovnen i ca 30 minutter (litt mer dersom du lager dobbel str), sjekk med en kakepinne eller tannpirker ved å stikke den inn i midten av kaken. Er den tørr når du tar den ut, så er kaken ferdig.
Avkjøl.
Glasur: bruk en håndmixer for å mykne opp Mascarpone'n, ha oppi siktet melis og mix litt til.
Spre utover den avkjølte kaken, pynt med et kakaodryss og moccabønner.

Enjoy!
This looks so yummy, Maria! It's definitely my kind of recipe.
SvarSlettLea xx
Åhh denne kaken ser utrolig god ut:)
SvarSlettHvor kommer eggene, kaffen og vaniljen inn?
SvarSlettHaha, fant det ;)
SvarSlettEr denne beste med rømme eller creme fraiche?
SvarSlettStrikkelaura - jeg tror ikke det blir så stor smaksforskjell om du bruker rømme eller crème fraîche, det viktigste er kanskje at det ikke er lett-varianten...:)
SvarSlettMaria
Hei, hvor får man tak i Mascarpone?
SvarSlettHeisann, jeg får tak i det i min lokale Meny-butikk, men har sett det også på Ica og i innvandrerbutikker.
SvarSlettMaria :)