søndag 6. november 2011

Cappuccino Whoopie pies


I dag kan jeg by på nok en variant av en av mine favorittbakelser, nemlig whoopie pies. Jeg ser at disse amerikanske søtsakene er på full fart inn, og det er jo jeg ganske glad for da ;)
Dette er kanskje en litt "voksnere" whoopie siden den smaker litt av kaffe, og jeg hørte bare "mmmmm" da mannen fikk være prøvekanin, han kan være veldig hjelpsom under utprøving av oppskrifter...

(Andre typer Whoopie pies finner du her, sjokolade, sitron, red velvet...)

Today's temptation is another variation on one of my favourite sweet treats to bake; the whoopie pie. These American goodies are slowly making their way up here and I can't say that I dislike it ;)
This is a more "grown-up" whoopie, perhaps, since it has a distinct coffee flavour. I could only hear "mmmmm" when hubby was my guinea-pig, he can be quite helpful during recipe developing... 

(Look here for other Whoopie pies, such ad chocolate, lemon, red velvet...)


Du trenger:
(ca 10-12 whoopie pies)
120 g smør, mykt/romtemperert
200 g sukker
1 egg
1 1/4 dl (et lite beger) yoghurt naturell
2 ss espresso eller sterk kaffe
350 g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
50 g hakkede hasselnøtter (valgfritt)

Fyll:
80 g smør, mykt/romtemperert
300 g melis, siktet
1 1/2 ss espresso eller sterk kaffe
110 g (halvt glass) Marshmallow Fluff (fåes kjøpt i velassorterte matforretninger, finnes også i noen nettbutiker, f.eks kakeboksen.no)


You'll need:
(about 10-12 whoopie pies)
120 grams butter, softened
200 grams sugar
1 egg
125 ml natural yoghurt
2 tbsp espresso or strong coffee
350 grams plain flour
1/2 tsp bicarbonate of soda
1/2 tsp baking powder
50 grams hazelnuts, chopped (optional)


Filling:
80 grams butter, softened
300 grams icing sugar, sifted
1 1/2 tbsp espresso or strong coffee
110 grams (half a jar) Marshmallow Fluff



Ha smør og sukker i en bolle og visp godt med en håndmixer el.l. til det er mykt og luftig.
Tilsett egg og yoghurt og mix det godt inn.
Bland sammen hvetemel, natron og bakepulver og sikt omtrent halvparten av dette over røren. Mix godt.
Visp inn espresso og deretter resten av melblandingen.
Rør inn hakkede nøtter om du skal ha nøtter i.
Sett bollen i kjøleskapet i en halvtimes tid, og sett samtidig ovnen på 175 C.
Lag spiseskjestore klatter på et par bakepapirkledd brett, det skal bli ca 20 (+) klatter.
Stek i ovnen i ca 10-12 minutter, til de begynner så smått å få litt farge på kantene.
Avkjøles på rist.
(forts. lenger ned)


Put the butter and sugar into bowl and mix well, using a hand-held electric whisk or so. Add the egg and yoghurt, mix until incorporated. In a separate bowl, mix together the flour, bicarb and baking powder, then sift half of this over the butter/sugar/egg mixture. Mix well. Mix in the espresso and then the rest of the flour mixture. Stir in the chopped nuts, if using. Place the bowl in your fridge for about half an hour to firm up a little, and at the time time preheat the oven to 175 C. Using two tablespoons, make little mounds onto two lined baking trays. You should get about 20 (+) from this batter.
Transfer to a wire rack to cool.
(cont. below)

Bake for about 10-12 minutes, or until slightly golden around the edges.


Fyllet: ha smør og melis i en bolle, visp dette godt til det blir mykt og luftig.
Tilsett espresso og marshmallow fluff og mix i minst 2-3 minutter.
Ha fyllet i en sprøytepose og fordel det over den flate siden på halvparten av kakene. (Du kan også bare bruke en kniv til dette.)

The filling: place the butter and the icing sugar in a bowl and mix until light and fluffy.
Add the espresso and marshmallow fluff and mix for at least 2-3 minutes.
Spread the filling onto the flat side of half of your cakes, using a piping bag or a knife.


Sett en av de andre kakene (flat side ned) på toppen og klem forsiktig sammen:

Sandwich another sponge on top (flat side down):


Gjenta med resten av kakene til alle har fått fyll.

Repeat with the rest of the sponges.


Så er det bare å sette på kaffen (eller teen) og invitere naboene inn på en oppkvikker :-)

Now put the kettle on and invite the neighbours in for a 

pick-me-up :-)






8 kommentarer:

  1. Dei såg knallgode ut! Trur jammen meg at eg må prøve meg på desse. :o)

    SvarSlett
  2. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett
  3. Så kjempe gode ut :-DD
    Fin blogg du har !

    SvarSlett
  4. De så konge ut :-DD

    SvarSlett
  5. Takk for koselige og motiverende kommentarer! :-)
    Maria

    SvarSlett
  6. Nå har jeg vært og sett på bloggen din i over en halv time:) Mange fristende oppskrifter og kjempe flotte bilder! :D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...