fredag 18. november 2011

Chai Latte Cupcakes



Jeg har visst en tendens til å lage spiselige ting av kjente drikker... Gin & Tonic sorbet, Mojito sorbet, Mocca cupcakes, Cappuccino kake og Cappuccino whoopie pies, Bloody Mary hamburger... Her kommer neste i rekken. Jeg har en nabo og god venninne som elsker Chai latte, så dermed ble det Chai latte cupcakes denne gangen. Valgte også å julepynte noen av dem, syns de ble ganske fine! Chai er jo en te som har jo flere "julekrydder" i seg, som f.eks kanel og ingefær.


It seems like I have a tendency to transform drinks into edibles... Gin & Tonic sorbet. Mojito sorbet, Mocca cupcakes, Cappuccino cake and Cappuccino whoopie pies, Bloody Mary hamburger... Here's next! I have a neighbour and good friend who just loves Chai latte, and the Chai latte cupcake was born. I chose to make some of them rather Christmassy, and they turned out quite nice! Several "Christmassy" spices go into chai, such as cinnamon and ginger.


Du trenger:
(12 store eller 18 små/middels)
225 g smør, mykt/romtemperert
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss chai teblader, knuste (fra ca 3 teposer)
4 egg
1 dl melk

Glasur:
200 g sjokolade
200 g smør, mykt/romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt (eller bruk essens eller vaniljesukker)
200 g melis, siktet

evt. fondant eller annen pynt du måtte ønske


You'll need:
(12 large or 18 medium cupcakes)
225 grams butter, softened
200 grams sugar
200 grams plain flour
2 tsp baking powder
1 tbsp chai tea leaves (approx contents of 3 tea bags)
4 eggs
100 ml milk

Frosting:
200 grams good chocolate
200 grams butter, softened
1 tsp vanilla extract
200 grams icing sugar

decorations, optional


Sett ovnen på 180 C, gjør klar et (eller to) muffinsbrett med papirformer.
Pisk smør og sukker skikkelig lyst og luftig, ca 5 minutter med en håndmixer eller annen kjøkkenmaskin.

Preheat oven to 180 C, prepare a 12-hole muffin tin (or two) with paper cases.
Beat the butter and sugar until really pale and fluffy, about 5 minutes using an electric mixer or so.


Ha i eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert.
Sikt over melet, bakepulveret og Chai-teen og mix til alt er godt blandet. (Hvis tebladene du bruker ikke er helt finmalte, knus dem litt ekstra i en morter el.l.)
Ha i melken og mix til den er akkurat blandet inn.
Fordel røren over i formene, jeg bruker en iskremskje siden jeg synes mengden da blir akkurat passe (jeg fikk 18 cupcakes med størrelsen på disse formene du ser på bildet).

Add the eggs, one at a time, mix well between each addition.
Sift over the flour, baking powder and chai tea and mix until incorporated. (If the tea isn't fine, crush it some more using a pestle and mortar or so.)
Add the milk and mix until everything is just combined.
Divide the batter between the paper cases, I use an ice cream scoop for this. (I got 18 cupcakes from this batter, using the cases you can see on this pic.)


Stekes i ovnen i ca 14-17 minutter, sjekk underveis ved å stikke en tannpirker inn i midten.
Avkjøles på rist.
Så var det glasuren: jeg ville ha en skikkelig god glasur denne gangen og brukte en blokk med Valhrona Caraïbe (Gourmetpikene.no har et stort utvalg Valhrona), men bruk den sjokoladen du liker best. Hakk den opp og smelt over vannbad eller i microen.
Visp smøret til det blir skikkelig mykt og "smooth", ha så i den smeltede sjokoladen og vanilje og visp godt. Ha i melis og visp til glasuren er jevn og fin.

Bake in the oven for about 14-17 minutes, or until a toothpick inserted into the middle comes out clean.
Transfer to a wire rack to cool.
Now the frosting: I wanted a really nice frosting this time, so used a top quality chocolate: Valhrona Caraïbe, but use whatever you like. Chop it up and melt it in a heatproof bowl over a pan of gently simmering water, or in the microwave.
Beat the butter well to make it really nice and soft, then add the melted chocolate and vanilla and beat again. Add the icing sugar and beat until smooth.


Jeg sprøytet glasuren på kakene med en sprøytepose og 1M tipp, men du kan like gjerne bre den utover med en kniv eller spatel.
Jeg hadde også noe farget fondant liggende, så laget litt ekstra pynt ved hjelp av fondant, glansspray, First Impression moulds og en kristtorn-utstikker. Det ble altså både hvite roser og litt julepynt denne gangen! (Du får kjøpt både fondant, glansspray, First Impression former og utstikker til kristtorn-blader hos Kakeboksen.no. Bruk kodeord "marias-saltogsott.blogspot.com" hvis du bestiller, da får du slått av 10%.)

I piped the frosting onto the cakes using a piping bag with a 1M tip, but you could just as well spread it on using a knife or a palette knife.
I had some coloured fondant at home so decide to make some decorations using fondant, lustre spray, First Impression moulds and a holly leaf cutter.


Jeg fikk litt julestemning der jeg sto og holdt på med dette, hihi. Bare en drøy uke til første advent så da er det vel greit ;)

I got into Christmas mode whist doing this, lol. In about a week the first Sunday of advent is here, so I guess that's ok ;)


P.S: de julepyntede kakene havnet i fryseren, altså.. Selv for en juleelskende person som meg så er det kanskje litt i tidligste laget, men de skal fortæres i borettslagets "julegateåpning" neste helg :-D



P.S: the Christmas decorated cakes went into the freezer.. Even for me mid November is a bit early, but I'll serve them next weekend when the neighbours meet outside for coffee and mulled wine (first Sunday of Advent) :-D






25 kommentarer:

  1. Yummy!!!! Im going to try these out!

    SvarSlett
  2. mmm så veldig gode og julete ut, men kan man fryse de ferdig pyntet?

    SvarSlett
  3. Hei Solveig, de blir nok ikke helt det samme etter å ha vært fryst, men det hender at jeg gjør det likevel. Frostingen blir nok litt "tørrere", så hvis du vil ha dem på sitt aller beste burde du fryse dem før du har på frosting/pynt. Jeg skal servere disse ute i kulda på lørdag, og har ikke mulighet til å lage dem samme dag, så tar sjansen ;)

    SvarSlett
  4. Bra blogg, Maria!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett
  5. Maria, they're so pretty! I can't wait to make some Christmassy cupcakes!!

    SvarSlett
  6. Magne - hjertelig, hjertelig takk!!

    Anna - I'll keep an eye on your blog;-)

    SvarSlett
  7. Så søte de var, med julepynt :-D
    DU er veldig flink, inspirasjon : )
    Flott blogg !
    elisesbakery.blogspot.com

    SvarSlett
  8. Nam disse så veldig gode ut, og koselig julete:D
    Jeg oppdaget bloggen din i dag, og har "bladd" litt her ;)
    Masse fine oppskrifter og inspirasjon, kommer til å følge med her :)

    Ha en fortsatt fin kveld!

    Hilsen Kine.

    SvarSlett
  9. Gratulerer med helgens anbefaling på VG nett, flott blogg du har, må nok prøve ut noe av dette :)
    Har jo fått bloggadressen din tidligere, fra moren din, som er min arbeidskolega.

    Hilsen Morten, Eidskog U.skole

    SvarSlett
  10. Kine - tusen takk for det, håper du titter innom igjen :-)

    Morten - så hyggelig å få kompliment av en kokk, takk for det! Mamma nevner deg ofte når hun snakker om noe godt hun har spist eller hørt om...

    Nina - takk:-)

    SvarSlett
  11. Utrolig fine - og dessuten så det veldig godt ut. :)

    SvarSlett
  12. hvor har du fått tak i de fine formene til å lage bladene etc med?

    SvarSlett
  13. Hei, formen til kristtornbladene kjøpte jeg i London, men nettbutikken www.kakeboksen.no har akkurat den samme :)
    Maria

    SvarSlett
  14. Hei, jeg skulle bestille ting fra kakeboksen men rabattkoden din virket ikke...???

    SvarSlett
  15. Hei, du må være logget inn på kakeboksen.no når du handler/skriver inn koden, da går det. Du må uansett registrere deg for å bestille, så bare gjør det først så trekkes 10%. Prøvde akkurat nå en gang uten å logge på med kundenavn/passord, det gikk ikke, så logget jeg på og da ble rabatten trukket fra :) Håper det ordner seg nå, hvis ikke ta kontakt med meg igjen eller med kakeboksens kundeservice direkte :)
    Maria

    SvarSlett
  16. btw Chai betyr vel te, så blir litt morsomt når du skiver at det er en type te;) vi nordmenn har ikke skjønt det der enda. Asiater leer jo av oss når vi sier vi skal ha chai te. hihi

    SvarSlett
  17. Hei, ja for oss her oppe er jo Chai ensbetydende med en spesiell blanding teblader/krydder. Det er litt på samme måte når utlendinger sier at brunost er brunost, mens vi nordmenn jo vet at det finnes mange varianter innenfor samme navn :-)
    Maria

    SvarSlett
  18. Veldig gode var de :) fin blogg! Hilsen naboen Karina

    SvarSlett
  19. Takk for at du kom, Karina ;)
    Maria

    SvarSlett
  20. Har du forslag til andre sjokoladealternativer til Valhrona? Jeg bestilte en plate hos Gourmetpikene men det er jo for lite ifølge oppskriften. :P Nå er sjokoladen utsolgt også...

    SvarSlett
  21. Jeg liker godt sjokolade fra Lindt, den har de også mange steder, f.eks Meny-kjeden :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...