søndag 16. desember 2012

Pepperkakemuffins


Det blir mye søtt i desember, hverdagsmiddagene må vike for julebaksten en liten stund. Disse "pepperkakemuffinsene" lager jeg minst to eller tre omganger av i løpet av førjulstiden; jeg tenker at ladningen skal vare til jul, men det gjør den jo aldri...


Du trenger:
250 g hvetemel
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
1 egg
100 g brunt sukker
1,5 dl melk
1/4 ts balsamicoeddik, eller rødvinseddik
6 ss vegetabilsk olje, f.eks solsikke
4 ss lys sirup
4 ss mørk sirup (bruk gjerne treacle eller molasses om du får tak i!)

Sett ovnen på 200 C, gjør klar et muffinsbrett med 12 papirformer.
Bland sammen mel, natron, bakepulver og krydder i en stor bolle.
I en stor mugge eller bolle, bland sammen egg, sukker, melk, eddik, olje og sirup. (Det enkleste her er å bruke samme måleskje for olje som for sirup og ta en skje olje innimellom, da "sklir" sirupen av skjeen istedet for å klisse seg fast.)
Ha de våte ingrediensene oppi melblandingen og rør bare akkurat nok til at alt er blandet. 
Fordel mellom de 12 muffinsformene, det letteste er nesten å tømme siden røren er nokså rennende.
Sett i ovnen i ca 20 minutter, avkjøles på rist.


Disse trenger virkelig ikke noen glasur, men det ser jo litt mer festlig ut med litt "snø" på toppen. I så fall, bland en liten haug melis med litt vann, og fordel over muffinsene.


Noen fikk bare et lite dryss spiselig glitter...

Ha en fin uke - nå er det bare 8 dager til jul :-D


(Inspirasjon: Feast, N. Lawson, 2004.)




3 kommentarer:

  1. Kan du si noe om holdbarhet?

    SvarSlett
  2. De holder seg fint to-tre dager før de blir litt tørre, men når det er sagt så kan de fint fryses :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...