lørdag 11. desember 2010

Forrett med røkelaks og avocado (Smoked salmon & avocado ramekins)

(Scroll for English)



Skal du ha middagsgjester i adventstiden eller julen? Denne forretten trenger verken steking eller koking, og kan lages opp til et døgn i forveien. Jeg fant oppskriften i et magasin mannen hadde med seg fra reise til England («Good Food: Festive Collection»). Jeg har endret den en smule, men skjønte raskt at den kommer til å bli laget flere ganger – den fikk svært gode skussmål av gjestene.

Are you having guests this Christmas? This elegant starter needs no cooking, and can be made up to a day in advance. I found the recipe in a magazine hubby bought from England («Good Food Festive Collection»), I have tweaked it a little, but I soon realised that this will be made many times – the guests all polished off their plates.


Du trenger:
(8 personer)
500 g røkelaks, i tynne skiver
150 g myk chèvre (Jeg liker den fra Haukeli)
salt og pepper
3 ss gressløk, hakket
3 store modne avocado, skåret i små biter
saft av 1 liten sitron
søt chilisaus
frisésalat (eller annen salat, til servering)
litt olje til smøring av formene, f.eks solsikkeolje
8 ramekin-former, eller andre små former (små whisky-glass går også fint)

You'll need:
(8 portions)
500 grams smoked salmon, thinly sliced
150 grams soft chèvre (the spreadable kind)
salt and pepper
3 tbsp chives, chopped
3 large, ripe avocados, chopped quite finely
juice of 1 small lemon
sweet chili sauce
frisée or other salad leaves
vegetable oil for greasing, such as sunflower oil
8 small ramekins



Smør formene med litt olje, og legg en stor bit plastfolie på innsiden:

Lightly oil the ramekins, and line with cling film:




Legg deretter et «lag» med røkelaks i formene, la det henge litt til overs på sidene:

Then line with the salmon, allowing some overhang down the sides:




Rør sammen chèvre, sitronsaft, gressløk og litt salt og pepper.
Rør forsiktig inn avocado, prøv å ikke mos bitene.
Ha over i formene.
Trykk fyllet forsiktig ned, og brett laksen på sidene inn over fyllet:

Mix together chèvre, lemon juice, chives and some salt and pepper.
Gently mix in the chopped avocado, trying not to mash it.
Spoon into the salmon-lined ramekins.
Press down, fold over the overlapping salmon:




Så bretter du over plastfolien fra sidene, slik at det blir noenlunde tett:

Then fold over the cling film to seal in the mixture:




Sett formene kaldt i minst 4 timer, eller over natten.
Når du skal servere, legg litt salat på tallerkener, pakk ut «laksepakken» og hvelv den over salaten. Drypp litt søt chilisaus rundt på fatet.
Hvis du vil ha noe crunch ved siden av kan du servere en skive Melba toast eller en liten bit ristet brød.

Chill for at least 4 hours or overnight.
When you are ready to serve, put some salad leaves onto the plates, unwrap the salmon «parcels» and place on top of the salad.
Drizzle with a little sweet chili sauce.
If you want some crunch to go with it, serve with a piece of Melba toast, or a little toast triangle.

4 kommentarer:

  1. Hei! Denne serverte jeg i går til 8 gjester! Alle likte den veldig godt! Takk skal du ha! Hilsen Åse

    SvarSlett
  2. Hei Åse, så hyggelig at det ble vellykket!

    SvarSlett
  3. Hei!
    Denne ser veldig god ut, men har du forslag til annen ost enn chevre? Er ikke så glad i "geitesmaken"hos oss? Lyst til å lage den til nyttårsaften :-)

    SvarSlett
  4. Hei Ingrid Elisabeth! Du kan gjerne erstatte den med f.eks Philadelphia eller tilsvarende :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...