Du trenger:
(gir ca 16 biter, men dersom du skal lage en stor langpanne: doble oppskriften!)
225 g smør, mykt/romtemperert
225 g sukker
4 egg
300 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
revet skall av 1 sitron
Glasur:
ca 150 g melis
ca 1-2 ss sitronsaft
Sett ovnen på 180 C, gjør klar en form ca 30x20 cm (dekk den med bakepapir eller smør den grundig). (Om du bruker stor langpanne, doble mengden ingrediser.)
Ha smør og sukker i en bolle og mix med håndmixer eller annen kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Ha i sitronskall og to av eggene, visp godt.
Sikt over halvparten av melet, visp til det er blandet inn.
Ha i de siste eggene og visp godt igjen, deretter ha i resten av melet + bakepulver.
Nå trenger du bare mixe akkurat nok til at alt er blandet inn.
Hell røren over i formen, jevn til overflaten og sett i ovnen i ca 35-40 minutter (40-45 om du lager dobbel). Sjekk med en tannpirker el.l. for å se om den er ferdig (følger det rå røre med pinnen opp igjen steker du den noen minutter til).
La kaken avkjøles i formen.
Glasuren lages ved å blande melis med sitronsaft - ta i litt av gangen til du får en passe smørbar melis.
Ha glasuren over avkjølt kake, og pynt litt om ønskelig. (Jeg brukte her sitron-/appelsin pynt/gelégodis.)
Skjær opp og servér!
You'll need:
(gives about 16 squares, but if you're using a large baking tray like I did here, double the quantities)
225 grams butter, softened
225 grams sugar
4 eggs
300 grams plain flour
1 1/2 tsp baking powder
grated zest of 1 lemon
Glaze:
about 150 grams icing sugar
about 1-2 tbsp lemon juice
Preheat oven to 180 C, line a baking tin (20x30cm) with baking paper.
Put the butter and sugar into a bowl (or the bowl of a freestanding electric mixer), and mix until pale and fluffy, using a hand-held electric mixer.
Add the lemon zest and 2 of the eggs, mix well.
Sift over half of the flour, then mix until incorporated.
Add the last two eggs and mix well, then sift over the rest of the flour + the baking powder and mix until just incorporated.
Scrape the mixture into your prepared tin, smooth the surface and bake in the oven for about 35-40 minutes (40-45 min if you're making a large version). If a cake tester comes out clean, it's done.
Leave to cool in the tray.
Make the glaze by mixing the icing sugar with the lemon juice, add the juice gradually until the glaze is smooth and spreadable.
Spread the glaze onto the cooled cake, and decorate as desired.
Cut into squares and serve! |
Kake på jobben kvar torsdag, det er ikkje ille! Denne såg kjempegod ut, eg elskar sitronkake :)
SvarSlettKake kvar torsdag, det hadde gått hardt ut over livvidda mi! Eller viljestyrken.. hihi
SvarSlettSer kjempegodt ut, lekkert som alltid, Maria!
NorwegianAngel - takk for det! Den er kjempegod!
SvarSlettEllen-Propelle ;) - jeg hadde nok møtt samme skjebne som deg der ja, det hadde gått hardt utover både livvidde og viljestyrke, hehe ;)
Takk for koselig kommentar :)
Kristine - tusen takk!!!
Åh så deilig denne så ut! Skikkelig fristende!
SvarSlettDenne kaken ser absolutt fantastisk ut! Men, ser i ingrediens-listen at du har nevnt revet skall av 1 sitron, men det står ingen plass i oppskriften hvor og når dette skal i? :)
SvarSlettSkal smøret smeltes eller vere mykt??
SvarSlettHanne - takk for det!
SvarSlettSitronskallet er på plass nå ;)
Smøret bør være mykt/romtemperert. :)
Hei Maria,
SvarSlettFor en fantastisk mat-/kakeblogg du har her! Ny fan er lagt til i rekken av følgere ;D
Ha en fin dag - hilsen Belinda
Hei Bellamama, takk for at du tok deg tid til å skrive en så hyggelig kommentar!! :-D
SvarSlettMaria
Hei!
SvarSlettKom over bloggen din for et par dager siden, og har brukt ganske lang tid her inne. Fikk lyst til å lage cirka alle oppskriftene dine, og har bokmerket flere allerede.
Jeg la deg til i bloggrollen min, for hit kommer jeg gjerne på besøk igjen :-)
Kjempefin blogg du har....og så mange lekre kaker :)
SvarSlettHei!
SvarSlettLurer på hva som betegnes som stor langpanne og liten langpanne?
Stina Ballerina - tusen takk for koselig kommentar :)
SvarSlettMokkan - takk for det! Håper du stikker innom flere ganger :)
Med stor langpanne mener jeg en som typisk hører med en komfyr. En standard slik pleier å være ca 35 x 40 cm. (Oppskriften er beregnet på en mindre form, ca 20 x 30 cm.)
Maria :)
så kjeeempe god ut!!!
SvarSlettTakk for det Britt Iren :)
SvarSlettBakte kaka i dag, kjempegod! Det enkle er ofte det beste:D
SvarSlettMonika - så bra å høre at det ble vellykket!
SvarSlettMaria :)
Hei.
SvarSlettFyller 40 år i morgen, og skal ha med kake på jobben. Sitronkake er en favoritt, og nå er jeg i gang med å bake denne.
Fantastisk enkel og god oppskrift.
TUSEN TAKK!
Elisabeth.
Gratulerer med overstått, Elisabeth! Håper kaken ble godt mottatt :-D
SvarSlettMaria
Utrolig goe kaga :)
SvarSlettlagte u på lørdag å fekk utrolig mye skrøyd av na ^^
Takk for at du la ut ei sånnei goe oppskrift :)
Tusen takk for det, MaryAnn :)
SvarSlettKan man bake denne kaken i ei langpanne som er 42×29×4 ? Den er 4 cm høy.
SvarSlettHei! Det går fint å lage kaken i en større form, men da vil den bli flatere. Du kan jo evt. vurdere å lage dobbelt porsjon, blir det rester kan de fryses. :)
SlettAnbefaler deg forøvring å heller bruke bloggen fra min nye plattform, da er den enklere og mer oversiktlig. :) Du finner den her: http://www.mariassaltogsott.no/2011/08/16/sitronkake-i-langpannelemon-traybake/
Maria