søndag 10. oktober 2010

Wraps med Røkelaks og Brønnkarse (Smoked Salmon and Watercress Wraps)

(Scroll for English)



Litt snacks til kvelds, forrett, fingermat eller tapas - disse passer til mang en anledning. Munnfullstore biter av wraps fylt med kremost, urter og røkelaks er spesielt gode til et glass avkjølt hvitvin eller musserende. Finner du ikke brønnkarse i hylla med urteplanter så kan du godt bruke ruccola eller feltsalat, alle disse har en mild pepperaktig smak som passer godt til røkelaks. Og best av alt: ingen koking eller steking involvert!


A late night snack, appetizer, fingerfood/tapas or canapé - these can be made to suit any occasion. Small pieces of wraps filled with cream cheese, herbs and smoked salmon are very good with a glass of chilled white or sparkling wine. If you can't find watercress, use rocket/arugula instead - both have a mild peppery taste that goes so well with smoked salmon. And there is a bonus: no cooking involved!

Du trenger:6 store wraps
300 g kremost (jeg liker å bruke Philadelphia med vårløk og pepper her)
12 tynne skiver røkelaks
en stor håndfull brønnkarse (eller ruccola)
2 vårløk, hakket

Ha kremosten i en bolle og visp med en håndmixer til den blir myk og luftig.
Legg utover en wrap, smør utover et lag med kremosten. Legg et tynt lag med brønnkarse/ruccola og vårløk utover, og deretter to skiver røkelaks. Pass på et det blir godt fordelt.
Fortsett med resten av wraps'ene.
Rull stramt sammen, bruk en skarp kniv og skjær fire biter av wrap'en. Jeg synes det blir finest hvis man skjærer litt på skrå, men det er jo opp til deg selvsagt.

You'll need:
6 large soft wraps
300 grams cream cheese (I like to use Philadelplia spring onion & pepper here)
12 thin slices smoked salmon
large handful watercress (or rocket)

2 spring onions, chopped

Put the cream cheese in a bowl, whisk with an electic whisk until soft and smooth.
Spread the cream cheese on to one of your wraps, then place 1/6 of the watercress/rocket and spring onion on top, and finally two of the smoked salmon slices.
Continue with the remaining wraps.
Roll together quite tightly, and cut into 4 pieces. I like to cut at an angle, but that's up to you, of course.



Her er kremosten og brønnkarsen fordelt utover, og røkelaksen er på vei.

The cream cheese is spread on to the wrap, the watercress is in place and the smoked salmon is on its way.

Rullen er klar til å skjæres opp.

Time to bring out the knife.




Enjoy! - and don't forget the wine ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...