mandag 8. november 2010

Fiskekaker av Laks med Sursøt Salat (Salmon Fishcakes w/ Sweet&Sour Salad)

(Scroll for English)



Dette eksperimentet resulterte i gode smakskombinasjoner og en vellykket middag. Selv den finspiste 5-åringen spiste fiskekakene denne gangen, det gjør han aldri hvis jeg kjøper fiskekaker i butikken. Da er de ekstra minuttene på kjøkkenet vel verdt det for meg!

This experiment was a "successful" dinner; great flavour combinations and children who ate the fish on their plates. My fussy 5-year old ate his fishcake, which never happens if I buy the ones they sell in our local supermarket. That alone is worth the extra minutes spent in the kitchen!


Du trenger:
(ca 3-4 personer)
500 g laksefilet, uten skinn og bein, i biter
3 vårløk, skåret i tynne ringer
fersk ingefær, en tommelstor bit
4 ss brødsmuler (jeg bruker Panko, fra asiatiske forretninger)
1 ss grov sennep
1 egg
solsikkeolje, til stekingen
2 dl yoghurt naturell
nymalt svart pepper

Salaten:
½ agurk
2 paprika, en rød og en gul
250 g cherrytomater
2 vårløk
Skall og juice av 1 lime
1 ss sesamfrø
1 ½ ss flytende honning
2 ss grov sennep
liten håndfull mynte, hakket



You'll need:
(3-4 eaters)
500 grams salmon fillet, de-skinned and de-boned
3 spring onions, thinly sliced
fresh root ginger, about the size of a thumb
4 tbsp breadcrumbs (I use Panko, from Asian shops)
1 ss wholegrain mustard
1 egg
sunflower oil, for frying
200 ml natural yoghurt
freshly ground pepper

For the salad:
½ cucumber
1 each red and yellow pepper
250 grams cherry tomatoes
2 spring onions
Zest and juice of one lime
1 tbsp sesame seeds
1 ½ tbsp runny hunny
2 tbsp wholegrain mustard
small handful mint, chopped


Fiskekakene:
Ha laksebitene i food processoren, kjør litt slik at det blir små biter (og ikke «farse». Eventuelt finhakk den med kniv.)
Ha over i en bolle.
Ha vårløk oppi bollen med laksen.
Tilsett brødsmuler, ingefær, sennep og egg, pluss litt salt og pepper, bland sammen.
Bruk våte hender og lag fiskekaker av blandingen, ca 8-10 stk.

Fishcakes:
Put the salmon into a food processor and pulse to mince lightly. (Alternatively, chop finely with a knife.)
Put into a bowl.
Add sliced spring onions, bread crumbs, mustard and egg, plus some salt and pepper, mix to combine.
Dampen your hands and form mixture into 8-10 patties.






Lag salaten før du begynner å steke fiskekakene:
Halvér agurken på langs, bruk en teskje til å ta ut den midtre delen (som du ikke trenger).
Skjær agurklengdene til tynne halvmåner og ha i en bolle.

Make the salad before you start frying the fishcakes:
Halve the cucumber lengthways, then scoop out the seeds with a teaspoon and discard.
Cut each half into slices and put in a bowl.




Skjær paprikaene i tynne strimler, del tomatene i to og skjær vårløkene i skiver på skrå. Ha alt i bollen med agurken, ha også den hakkede mynten oppi.
Dressingen: bland sammen lime skall og juice, sesamfrø, honning og 1 ss sennep. Hell over grønnsakene og bland forsiktig sammen.

Cut the peppers into thin strips, halve the cherry tomatoes, and slice the spring onions.
Put everything in the bowl with the cucumber, add the chopped mint.
Dressing: mix together the lime zest and juice, sesame seeds, honey and 1 tbsp mustard. Pour over the vegetables and toss lightly.




Varm opp litt olje i en stekepanne og stek fiskekakene i ca 5minutter, snu dem halvveis.
Servér laksekakene sammen med salat og yoghurt naturell m/ pepperdryss, og evt. limebåter til å klemme over fisken.
Ris passer også godt som akkompaniment.

Heat the oil in a pan and fry the fishcakes for 5 minutes, turning once.
Serve the salmon fishcakes with the salad, yoghurt seasoned with black pepper, and lime wedges on the side, if you like.

Rice also works well as an accompaniment.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...