I dag våknet vi opp til snø her i Tønsberg, og guttene var i ekstase hele veien til barnehagen. Så nå er det bare å rydde unna alle høstklær og ta fram ullgensere og polvotter, men for meg så innebærer dette et lite skifte i kjøkkenavdelingen også... Jeg får lyst på varmende gryteretter, fyldige supper, paier og det meste som går under kategorien "bakst".
Men i dag får dere oppskiften på en rett som kanskje befinner seg midt i mellom sesongskiftene - svinefilet med en aromatisk krydderskorpe, ovnsbakt sammen med rødløk, grapefrukt og herlige søtpoteter.
When I woke up this morning the ground was covered in snow, the boys were extatic all the way to the kindergarden. So I guess I'll just have to put away all autumn clothes for now, and dig out the woolen sweaters and mittens, but for me there's also a "change" in the kitchen department... I crave comforting stews, warming soups, pies and most things in the "baking" category.
But today I have a recipe for a "between seasons" kind of dish - pork fillet with an aromatic spice crust, roasted with red onions, grapefruit and lovely sweet potatoes.
Du trenger:
(til ca 3-4 personer)
500 g søtpoteter
olivenolje
1 ts sennepsfrø
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts mixed spice (en slags krydderblanding, får du ikke tak i denne så ta en klype hver av kanel, muskat, ingefær og nellik - eller de av disse du har i hus)
skall fra 1 lime
400-500 g indrefilet av svin
1 rødløk, skåret i 10 båter
1 dl varm kyllingkraft (bruk gjerne buljongterning)
1 blodgrapefrukt
300 g grønne bønner
flaksalt
You'll need:
(3-4 eaters)
500 grams sweet potatoes
olive oil
1 tsp mustard seeds
1/2 tsp coriander seeds
1/2 tsp mixed spice
zest of 1 lime
400-500 grams pork fillet
1 red onion, cut into 10 wedges
100 ml hot chicken stock
1 pink grapefruit
300 grams green beans
Maldon salt (or similar)
Sett ovnen på 200 C.
Skrell potetene og skjær i båter.
Ha over i en ildfast form og ringle over litt olivenolje, bland rundt slik at alle potetbåtene får litt olje på seg. Salt og pepper.
Sett inn nederst i ovnen i ca 30-35 minutter (men sjekk underveis for å se om de er blitt møre.)
Preheat your oven: 200 C/390 F.
Peel the potatoes and cut into wedges.
Tip into a roasting dish and drizzle over some olive oil, toss. Season with salt and pepper.
Put in the oven, bottom shelf, for about 30-35 minutes (but check them with a fork or so to see if they're done).
Ha sennepsfrø, korianderfrø og krydder i en morter, hamre løs til frøene er knuste og blandet med krydderet. Ha oppi en spiseskje olivenolje og skall av 1 lime.
Using a pestle, pound the mustard seeds, coriander seeds and mixed spice together in a mortar, sten stir in about 1 tbsp olive oil and the lime zest.
Ha svinefilet'en over i en ildfast form og gni utover krydderblandingen.
Ha rødløksbåtene og kyllingkraften rundt omkring kjøttet.
Skjær av skallet på grapefrukten, og skjær ut segmentene som er mellom membranene. (Hvis du ikke har gjort dette før, se her.)
Legg grapefrukt "filet'ene" i formen med kjøtt og rødløk.
Sett i ovnen i 20-25 minutter, den kan godt settes i hyllen over potetene hvis de fortsatt står i ovnen.
Bønnene: kok opp en kjele med vann, ha bønnene oppi og kok i 2 minutter.
Tøm over i et dørslag, ringle over littegrann olivenolje og dryss med litt flaksalt.
Skjær kjøttet i skiver og servér sammen med søtpoteter, grønne bønner, og rødløk/grapefrukt-kraft.
Put the pork fillet into a roasting dish and rub the spice mix all over.
Put the red onion wedges and stock in the dish, around the meat.
Carefully slice away the skin and the pith from the grapefruit. Cut out the segments between the membranes (if you don't know how to do this, look here) and scatter them around the pork.
Put in the oven for about 20-25 minutes, you can use the shelf above the sweet potates if they're still in there.
Green beans: bring a pan of water to the boil, tip in the beans and cook for about 2 minutes.
Drain in a colander, drizzle over a little olive oil and a sprinkling of flaked salt.
Slice the pork and serve with the sweet potatoes, green beans, and the grapefruit and onion sauce.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar