søndag 27. november 2011

Suppe med rødbeter
(Smooth beetroot soup)



Denne suppa ble til da jeg inviterte min gode venninne og nabo på lunch, litt sånn spontant, og jeg måtte grave dypt i kjøleskapet for å finne på noe å servere. Fant en stor rødbete som fortsatt så frisk og fin ut, og da ble det sjokklilla suppe :D
Vi var begge enige om at den ville egne seg godt som en forrett eller lunch i juletiden, så denne blir nok laget flere ganger her :)


I made this soup when I had my good friend and neighbour over for lunch, and since it wasn't really planned I had to search my fridge for something to serve.. I found a large beetroot which was still nice and fresh, hence the intense magenta soup :D
We both agreed that this would make a great starter or lunch during the Christmas holidays, so will definitely be making this again :)


Du trenger:
(2 personer)

en liten skvett olivenolje
1/2 rødløk, hakket
1/2 selleristang, i små biter
1/2 hvitløksfedd, hakket
en stor eller to mindre rødbeter, ca 350 g
3 dl grønnsakskraft (eller bruk kyllingkraft om du vil)
en håndfull røde linser
salt og pepper
2 ss yoghurt naturell 





You'll need:
(2 servings)
splash olive oil
1/2 red onion, chopped
1/2 stick celery, chopped
1/2 garlic clove, chopped
one large or two smaller beetroot, about 350 grams
300 ml vegetable stock (or use chicken stock)
handful red lentils
salt and pepper
2 tbsp natural yoghurt




Varm opp litt olivenolje i en kasserolle, ha i løk, selleri og hvitløk og stek dette på middels varme i 5 min.
Skrell og skjær opp rødbeten(e) i store terninger (hvis du vil unngå å få en slags "Lady McBeth look" så ta på deg engangshansker når du gjør dette...). Ha bitene oppi kasserollen og hell over kraften. 


In a medium pan, heat the oil and cook the onion, celery and garlic on a medium heat for about 5 minutes. Peel and cut the beetroot into chunks (I recommend disposable gloves for this job!).
Add the beetroot to the pan and pour over the stock.


Kok opp og la dette småkoke til rødbetene er nesten møre, ca 15 minutter. Ha i linsene og kok i ca 10-15 minutter til, til linsene og rødbetene er helt møre.
Ha alt over i en blender eller food processor og kjør på til du har en herlig magenta-aktig blanding:


Bring to the boil and simmer until the beetroot is almost tender, about 15 minutes. Add the lentils and simmer for another 10-15 minutes until both the beetroot and lentils are very tender.
Pour everything into a blender or food processor and whizz until you're left with a beautiful magenta(ish) mixture:



Hell dette over i kjelen igjen, ha i mer vann eller kraft dersom du synes suppa er for tykk, og smak til med salt og pepper. Varm den opp til kokepunktet igjen før du øser over i to skåler, ringle over 1 ss yoghurt naturell på hver, pynt med litt basilikum el.l. om du vil. 
Server gjerne med litt godt brød.


Pour into the pan again, then add some more water if you think the soup is too thick. Season to taste and make sure it's piping hot. Ladle into two bowls, drizzle over the natural yoghurt and decorate with some fresh basil, if you like.
Serve with some nice, crusty bread.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...