torsdag 21. juni 2012

Pæredessert med sprø sjokoladetopp
(Pear and chocolate crisp)

Dette er en kjempegod sommerdessert; den er lett og fruktig, men likevel får man en passe dose sjokolade. Og for dere som bryr dere om slikt; en porsjon gir deg kun 140 kcal, og null gram mettet fett! Enjoy :D


This is a wonderful summer dessert; it's light and fruity, but it will still give you a crunchy chocolate kick. And for those of you who care about these things: one serving will only give you about 140 kcal, and zero grams saturated fat! Enjoy :D




Du trenger:
(4 porsjoner)
3 pærer
juice av 1/2 sitron
4 ts pærelikør eller cognac, valgfritt
50 g melis
1 ss kakaopulver
25 g malte mandler
1 eggehvite


Sett ovnen på 160 C.
Skrell pærene og skjær dem i små biter, ha i en liten kasserolle sammen med sitronsaften. Kok opp, legg på lokk og kok på lav/middels varme i 10 minutter. Ta av lokket og kok i 5 minutter til slik at væsken tykner litt. Fordel pærene i 4 små ildfaste ramekinformer, ca 1,5 dl kapasitet. Ha over 1 ts likør/cognac i hver dersom du bruker dette.
Til toppingen: sikt melis og kakao over i en bolle og rør inn malte mandler. Pisk eggehviten stiv og vend inn i de tørre ingrediensene. Fordel over pærene i formene og jevn til overflaten litt.
Stek i ovnen i 20-25 minutter til toppingen kjennes fast i midten.
Serveres varm eller kald.




You'll need:
(4 servings)
3 pears
juice from 1/2 lemon
4 tsp Poire liqueur or cognac, optional
50 g icing sugar
1 tbsp cocoa powder
25 grams ground almonds
1 egg white


Preheat oven to 160 C.
Chop the pears into small pieces and put in a pan with the lemon juice. Bring to the boil, then cover and gently cook for 10 minutes. Uncover, then cook for another 5 minutes until the juices thicken up. Spoon into 4 x 150 ml ramekins and add a tsp of liqueur/cognac to each, if using.
For the topping, sift the icing sugar and cocoa into a bowl, then stir in the almonds. Whisk the egg white until stiff, then fold into the dry ingredients. Spoon over the pears and level the mixture.
Bake for 20-25 minutes until the topping is firm to the touch.
Serve warm or cold.


(Inspiration: BBC Good Food.)












3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...