Du trenger: (2 personer) 2 ferske makrellfilet'er 1 ss vegetabilsk olje 1 ss soyasaus saft av 1/2 lime Grapefruktsalat: 1 stor blodgrapefrukt 2 vårløk, i tynne ringer 1/2 rød chilli, hakket frisk koriander, grovhakket Lag først salaten, mens du evt. fyrer opp grillen (eller varmer en stekepanne). Segmentér grapefrukten, hvis du er usikker på hvordan dette gjøres kan du se HER. (Poenget er at man ikke vil ha med de hvite hinnene som omgir hver "båt" i frukten.) Ha segmentene i en skål eller bolle sammen med vårløk, chilli og koriander. Bland sammen olje, soyasaus og limejuice i en liten skål eller kopp. Legg makrellfilet'ene på varm grill med skinnsiden ned og grill i ca 2-3 minutter mens du har over "marinadeblandingen" på kjøttsiden som vender opp. Snu dem forsiktig og grill i et par minutter til. Servér med grapefruktsalaten, og evt noen småpoteter eller annet tilbehør (men det syntes ikke vi var nødvendig..). You'll need: (2 servings) 2 fresh mackerel fillets 1 tbsp vegetable oil 1 tbsp soy sauce juice from 1/2 lime Grapefruit salad: 1 large pink grapefruit 2 spring onions, sliced 1/2 red chilli, chopped coriander, roughly chopped Fire up the grill (or heat a frying pan), and make the salad. Cut the grapefruit into segments, if you need an explanation on how to do this, look HERE. (The point is to get rid of all the pith and membrane.) Put the segments into a bowl with the spring onions, chilli and coriander. In a small bowl, mix the oil, soy sauce and lime juice. Barbecue or griddle (or fry) the mackerel fillets, skin side down, for about 2-3 minutes. Then turn over and cook for another 2 minutes until cooked through. Serve the mackerel with the grapefruit salad, and perhaps some potatoes if you like. (But we didn't find any other accompaniments neccessary..). |
onsdag 13. juni 2012
Grillet makrell med grapefruktsalat
(Mackerel with a grapefruit salad)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
I like mackerel a lot too! And can imagine that the grapefruit cuts the the richness of it magnificently!
SvarSlettIt does, Anna, it was perfect with the richness of the mackerel :)
SvarSlettSer kjempegodt ut. Skal definitivt prøves ut etter at vi har dratt opp makrell på hytten :))
SvarSlettHei Ida, håper dere drar opp masse makrell, dette er jo perfekt hyttemat siden den kan grilles utendørs :)
SvarSlettMaria
Gratulerer med juni! Så gøy at vi skal være "kalenderpiker" sammen ;-)
SvarSlettDitto, Anne Cathrine! Blir nok den eneste gangen jeg får være "kalenderpike".. ;-)
SvarSlett