torsdag 27. september 2012

Linguine med tunfisk, sitron og ruccola

Dronningen av raske hverdagsmiddager er ute med ny bok, og en drøy uke etter lanseringen har jeg prøvd flere av oppskriftene - blant annet denne pastaretten som er full av smak. Det er kanskje ikke så orginalt å digge Nigella Lawson, men det var hun som for 10-12 år siden kick-startet min interesse for mat, så jeg kommer til å forbli lojal der!
Hennes siste bok heter Nigellissima - Instant Italian inspiration, og som tittelen forklarer så er det Italia som står i fokus denne gangen. Hele første kapittel er viet til pasta, og her finnes det mange herlige varianter som ikke tar mer tid å lage enn det tar pastaen å koke. Perfekt til de dagene man kommer skrapsulten hjem fra jobb og ungene har lavt blodsukker og trenger middag på bordet pronto.
(Oppskriften under er noe justert fra boka.)

Du trenger:
(2 porsjoner)
200 g tørket linguine eller annen pasta
ca 150-200 g tunfisk på boks
finrevet skall og saft av 1/2 sitron
1/2 hvitløksfedd, presset 
2-3 vårløk, kuttet
1/4 ts tørkede chilliflak (eller bruk finhakket fersk, om du vil)
salt
1-2 ss olivenolje
en godt håndfull ruccolasalat

Fyll opp en stor kjele med vann til pastaen og sett den på plata til oppkok. Når vannet fosskoker - ha i rikelig med salt etterfulgt av pastaen. Kok etter anvisning på pakken, men sjekk gjerne et par minutter før tiden er gått, ofte synes jeg at tiden angitt er minst er par minutter for mye for å få den al dente.
Mens pastaen koker: ha tunfisk i en bolle eller skål, ha i sitronskall, sitronjuice og hvitløk. Bruk en gaffel el.l. og bland også inn vårløk, chilli, litt salt og olivenolje.
Når pastaen er ferdigkokt, ta en liten kopp nedi og ta til side litt av kokevannet. Deretter heller du av resten av vannet. Bland sammen pasta og tunfisk-blanding, og tilsett litt av kokevannet (2-3 ss) du tok til side. Dette er fullt av stivelse og gir "sausen" en kremete konsistens. 
Bland inn ruccola og fordel herligheten mellom to skåler. Serveres umiddelbart :)

2 kommentarer:

 1. Å så artig at du skulle skrive om Nigella akkurat i dag. Jeg satt å surfet på BBC iPlayer i går kveld og kom over første episode av Nigellissima. Hurra! Da lagde hun sjokolade-cheesecake, pommes frites fra Toscana og meatzza. Eggs in purgatory skal jeg lage i morgen kveld!
  Takk for oppskriften her, og så lurte jeg på oppskriften på clafoutis - går det an å bruke annen frukt/bær en moreller tror du?
  Ha en fin dag videre.
  Klem :-)

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg kom også over første episode på nettet og koste meg glugg med å se Nigella i Italia :) Har kjøpt Nutella så tror det blir den ostekaka her i helgen ;-)
  Ang. clafoutis så kan man bruke de fleste typer frukt og bær, bare de ikke er for "vassne", da blir røra våt og ikke god. Bjørnebær er f.eks helt nydelig i clafoutis.. Mmm

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...