fredag 16. november 2012

Gresskarmuffins med lønnesirup og valnøtter


Halloween-gresskaret ble til både suppe og kaker i år, men det er ikke alle som har tid eller ork til å hule ut et slikt.. Det finnes heldigvis løsninger hvis man vil ta en snarvei, i hvertfall er jeg så heldig å finne gresskarpuré på boks på min lokale Meny-butikk. 
Disse muffinsene smaker ikke så veldig av gresskar, puréen gjør dem bare saftige og gir en fin gylden farge, og både store og små her i heimen ville gjerne ha en til og en til.. 


Du trenger:
(12 muffins)
150 g hvetemel
125 g sammalt hvete
2 ts bakepulver
275 g sukker
1 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts allehånde
1/4 ts malt nellik
3/4 dl solsikkeolje
2 store egg
400 g gresskarpuré

Glasur:
100 g melis
ca 2-3 ss lønnesirup
liten håndfull valnøtter, hakket

Sett ovnen på 180 C og gjør klar et muffinsbrett med papirformer.
Sikt alle de tørre ingrediensene over i en stor bolle (mel, bakepulver, krydder).
Ha olje, egg og gresskarpuré i en bolle eller stor mugge og bland det godt sammen.
Hell gresskarblandingen over i bollen med de tørre ingrediensene, rør med en stor skje eller slikkepott til alt er blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.
Fordel blandingen i muffinsformene og stek i ovnen ca 20-25 minutter (sjekk med en tannpirker el.l.).
I mellomtiden lager du glasuren; bland sammen melis med lønnesirup til du har en passe "smørbar" glasur, kanskje trenger du noen dråper vann i tillegg. Hakk nøtter,
Når muffinsene er ferdige, overfør dem til en rist til avkjøling. 
Når de er avkjølte kan du ha på glasur, og drysse over de hakkede nøttene.


Happy baking!   



(Inspirasjon: www.donalskehan.com)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...