onsdag 7. november 2012

Høstsuppe med pastinakk og Parmesan

Høsten betyr mer innetid for enkelte, og da er det godt med mat som varmer både kropp og sjel. Pastinakk er en undervurdert grønnsak etter min mening, jeg bruker den både i gryter, i pastaretter og her som suppe.
Dette er en oppskrift som krever litt mer enn én kjele og fem minutter, men til gjengjeld så er belønningen helt nydelig :)

Du trenger:
(4 porsjoner)
ca 1 kg pastinakk
olivenolje
25 g revet Parmesan
1 ss smør
1 løk, finhakket
1 ss hvetemel
ca 1 liter kyllingkraft, varm
en liten skvett fløte, valgfritt
timianblader eller annen frisk urt, valgfritt

Sett ovnen på 200 C, og sett på en kjele med vann til koking.
Skrell pastinakkene med en potetskreller og skjær tynt av endene (hvis de er litt brune).
Skjær dem i to eller fire på langs, avhengig av størrelse, og ha dem oppi kjelen med kokende vann. La dem koke i ca 3 minutter, deretter hell av vannet.
Legg pastinakkene på et stekebrett eller ildfast form (som har bakepapir i bunnen). Ringle over litt olivenolje og dryss på revet Parmesan og sett i ovnen i ca 20-25 minutter eller til de er gyllenbrune.





Smelt smør i en kjele som står på lav varme, ha i finhakket løk og stek til løken er myk, ca 5-6 minutter. Rør inn hvetemelet. Rør inn kyllingkraften og deretter ha i de ovnsstekte pastinakkbitene. Pass på å få med eventuelle osterester i bunnen.
Kok opp, sett på lokk og kok på lav varme i 10 minutter.
La dette avkjøles litt før du heller alt over i en blender (dette må nok gjøres i to omganger), kjør på til alt er helt fløyelsmykt. Tilsett gjerne litt ekstra revet Parmesan her!
Hell tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper og varm opp.
Hvis du vil kan du ha en liten skvett fløte i ved servering, rør forsiktig rundt i skålen så får du en fin "swirl" effekt. Dryss over noen timianblader el.l. og servér med litt godt brød :)

Høsten er herlig! 

P.S: hvis du serverer denne som en forrett er dette nok til ca 6 personer. Fyll glassene med en halvtørr hvitvin og gjestene vil skåle for deg ;-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...