Du trenger: (4 porsjoner) ca 1 kg pastinakk olivenolje 25 g revet Parmesan 1 ss smør 1 løk, finhakket 1 ss hvetemel ca 1 liter kyllingkraft, varm en liten skvett fløte, valgfritt timianblader eller annen frisk urt, valgfritt
Sett ovnen på 200 C, og sett på en kjele med vann til koking. Skrell pastinakkene med en potetskreller og skjær tynt av endene (hvis de er litt brune). Skjær dem i to eller fire på langs, avhengig av størrelse, og ha dem oppi kjelen med kokende vann. La dem koke i ca 3 minutter, deretter hell av vannet. Legg pastinakkene på et stekebrett eller ildfast form (som har bakepapir i bunnen). Ringle over litt olivenolje og dryss på revet Parmesan og sett i ovnen i ca 20-25 minutter eller til de er gyllenbrune.
Smelt smør i en kjele som står på lav varme, ha i finhakket løk og stek til løken er myk, ca 5-6 minutter. Rør inn hvetemelet. Rør inn kyllingkraften og deretter ha i de ovnsstekte pastinakkbitene. Pass på å få med eventuelle osterester i bunnen. Kok opp, sett på lokk og kok på lav varme i 10 minutter. La dette avkjøles litt før du heller alt over i en blender (dette må nok gjøres i to omganger), kjør på til alt er helt fløyelsmykt. Tilsett gjerne litt ekstra revet Parmesan her! Hell tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper og varm opp. Hvis du vil kan du ha en liten skvett fløte i ved servering, rør forsiktig rundt i skålen så får du en fin "swirl" effekt. Dryss over noen timianblader el.l. og servér med litt godt brød :) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar