For de av dere som ikke er kjent med filo så er det en slags paideig som består hovedsaklig av mel og vann, og som kjevles til papirtynne "ark". "Arkene" kan legges lag på lag og kan strengt tatt brukes til det meste man bruker vanlig paideig til, men den inneholder ikke noe smør eller olje. Det er ikke alltid så lett å få tak i filo, men innimellom dukker den opp i min lokale Meny-butikk, og da kjøper jeg noen pakker som jeg fryser.
Denne retten kan også gjøres vegetarisk ved at du bytter ut kjøttdeigen med samme mengde kokte linser.
Du trenger:
(ca 4-6 porsjoner)
olivenolje
1 løk, finhakket
800 g kjøttdeig
3 ts ras el hanout (krydderblanding, består av bl.a. kardemomme, nellik, kanel, chillipulver, koriander, kummen, muskat, pepper og gurkemeie.)
300 g spinat, grovhakket
30 g pinjekjerner
300 g fetaost, smuldret opp
2 egg, rørt sammen med en gaffel
8 ark filodeig (i underkant av en pk/250 g)
Paiform eller annen ildfast form (ca 28 cm i diameter og 5 cm kanter)
Først lager du fyllet:
Ha litt olivenolje i en stor stekepanne og stek løken på middels varme i noen minutter. Ha i kjøttdeigen og brun den godt, deretter tilsett krydder og en skvett vann (et halvfullt melkeglass eller deromkring) og kok opp. Bland inn spinat, sett på lokk og sett til side.
Sett ovnen på 180 C.
Når kjøttblandingen er litt avkjølt kan du smuldre inn fetaost, bland også inn pinjekjerner og ett av eggene. |
Ser så god ut, den skal testes;))
SvarSlettTakk Wilhelmine, håper du liker den like godt som vi :)
SvarSlett