mandag 28. februar 2011

Enkel sjokoladekake (Easy chocolate cake)

(Scroll for English)



Dette er en helt upretensiøs kake; den er det den gir seg ut for å være: enkel å lage og enkel å spise. Noen ganger er det en helt "vanlig" sjokoladekake man trenger, ingen nye smakstilsetninger eller ingredienser, ikke noe dikkedarier. Bare en god og robust sjokoladekakebunn med en ditto glasur.

This is the most unpretentious cake; it is what it says it is: easy to make and easy to eat. Sometimes a plain ol' chocolate cake is what you need, no new flavours or new ingredients, no fuss. Just a good, robust chocolate sponge cake with a ditto icing.



Du trenger:
175 g smør
50 g mørk sjokolade, i biter
30 g kakaopulver
3 egg, separert i plomme og hvite
175 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 dl melk

Glasur:
75 g smør, mykt
75 g melis
40 g kakaopulver
2 ss melk
1 ss lys sirup

Sett ovnen på 180 C.
Gjør klar en springform, ca 20-22 cm i diameter, bakepapir i bunnen og smør på sidene.
Smelt smøret i en liten kasserolle, ha så oppi sjokoladebiter og kakao, rør til alt er smeltet og blandet. Ta kasserollen av varmen.
Pisk eggehvitene stive i en bolle.
I en annen bolle, visp eggeplommene til de blir luftige og bleke, ha så i sukkeret og visp igjen.
Ha i sjokoladeblandingen mens du fortsatt visper, men ha i litt om gangen slik at eggene ikke får "varmesjokk".
Sikt i mel og bakepulver, visp til det akkurat er blandet inn.
Ha så i melken og visp igjen bare akkurat til alt er blandet til en jevn røre.
Vend inn eggenhvitene forsiktig.
Ha over i formen, jevn overflaten sånn noenlunde og sett i ovnen i ca 30-35 minutter.
La kaken avkjøles i formen før du tar den ut og setter den på et kakefat.

Glasuren:
Visp smør og melis sammen til det blir luftig, deretter ha i kakaoen. (Visp litt forsiktig nå så du ikke får kakaopulver over hele deg og kjøkkenet!)
Ha så i melk og sirup og visp til du har en jevn og fin glasur.
Ha glasuren over den avkjølte kaken.


You'll need:
175 grams butter
50 grams dark chocolate, broken up
30 grams cocoa powder
3 eggs, separated
175 grams sugar
125 g plain flour
1 tsp baking powder
50 ml milk

Icing:
75 grams butter, soft
75 grams icing sugar
40 grams cocoa powder
2 tbsp milk
1 tbsp golden syrup


Preheat oven to 180 C/350 F.
Prepare a springform tin, about 20-22 cm diameter, line with baking paper and butter the sides.
Melt the butter in a small pan, then add chocolate pieces and cocoa powder, stir until everything is melted.
Take the pan off the heat.
Whisk the egg whites until stiff.
In another bowl, whisk the egg yolks until pale and foamy, then add the sugar and whisk again.
Add the chocolate mixture while still whisking, little by little to acclimatize the eggs.
Sift in the flour and baking powder, whisk until incorporated.
Add the milk and whisk again until smooth, do not overmix.
Now fold in the egg whites carefully, trying not to knock the air out.
Scrape out into the tin, even the surface a little, and bake in the oven for about 30-35 minutes.
Cool completely in the tin before moving to a serving plate.

Icing:
Whip the butter and icing sugar until fluffy, then add the cocoa powder.
Then add the milk and syrup and whisk until the icing is smooth and glossy.
Spread it onto the top of the cooled cake .

8 kommentarer:

  1. That looks nice n easy - and delicious!

    SvarSlett
  2. Det enkle er ofte det beste ;) Men hvor har du kjøpt kakefatet? Det var jo drit fint! :D Klem Tina

    SvarSlett
  3. Tina - jeg har fått fatet i gave så er ikke sikker på hvor det er kjøpt.. Men kan høre med hun jeg fikk det av, så kommer jeg tilbake til deg ;)

    SvarSlett
  4. Min sønn og jeg googlet sjokoladekake på nett, for han skal velge seg en kake til 7-årsdagen sin i morgen. Det var DENNE han ville ha! Han var helt skråsikker. "Mamma, scroll tilbake! Den!! "

    SvarSlett
  5. Det var utrolig hyggelig å høre!! Takk for det:-D
    Lykke til med kakebaking og bursdagsfeiring!
    Maria

    SvarSlett
  6. Kaken fikk MYE skryt, ble kjempegod! Jeg stod og rørte det meste med hånd (bortsett fra stive eggehviter) så den ble laget med kjærlighet!
    Gøy å lage skikkelig sjokoladekake fra bunnen av. Skal faktisk lage den på nytt i kveld - i morgen er det nemlig familiebursdag!

    SvarSlett
  7. Takk det var godt å høre! :D
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...