fredag 1. april 2011

After Dinner Mints

(Scroll for English)

Hjemmelaget After Eight - hvem kan si nei til det!? Perfekt sammen med en kopp sterk kaffe etter et kanskje litt for kraftig måltid. Hvis du har gjester til middag kan du sette fram hele "platen", så kan folk knekke av biter ved bordet mens de koser seg med kaffen. Rustikt og nydelig, syns jeg :)

Homemade After Eight - who could possibly say "no"? Perfect with a cup of strong coffee after a heavy meal. If you have guests over for dinner you could serve the whole thing at the table, and your guests can break it apart and enjoy it with their coffee. Rustic and beautiful, I think :)


Du trenger:
200 g mørk sjokolade (gjerne med 70% kakaoinnhold)
1 eggehvite
200 g melis
Noen dråper peppermynteessens (fåes på de fleste apotek)
En form, ca 20x30 cm

Klipp ut et stykke bakepapir som passer i bunnen på formen din.
Smelt halvparten av sjokoladen, enten i microovnen eller over vannbad.
Tøm sjokoladen i den bakepapirbelagte formen, og bre den utover slik at du får et jevnt, tynt lag.
Sett i kjøleskapet mens du laget mintfyllet:
Ha eggehviten i en bolle, rør litt med en gaffel for å løse den opp litt.
Sikt over halvparten av melisen, og rør den inn med en skje.
Ha i peppermynte, rør igjen, og til slutt sikt inn resten av melisen og rør godt.
Så snart sjokoladen i formen har stivnet, bre utover peppermyntefyllet, det skal bli et jevnt, tynt lag.
Sett i kjøleskapet mens du smelter resten av sjokoladen.
Når fyllet har fått stivne litt, tøm over resten av sjokoladen og jevn den utover.
Sett formen kaldt igjen.


You'll need:
200 grams dark chocolate (70% cocoa solids)
1 egg white
About 200 grams icing sugar
Few drops peppermint essence (or to taste)
Shallow tray or tin, approx. 20x30 cm.

Cut out a piece of baking paper to fit into the base of your tin.
Melt half of the chocolate, using a waterbath or a microwave oven.
Pour the chocolate into the prepared tin, spread it out to make an even layer.
Place in the fridge while you get on with the fondant filling:
Put the egg white into a bowl, stir with a fork to break up.
Sift in half of the icing sugar, and stir with a spoon or so.
Add the peppermint, stir well, then sift in the rest of the icing sugar and stir well.
Once the chocolate has hardened, spread a thin layer of the peppermint cream fondant over it using a palette knife.
Place in the fridge while you melt the rest of the chocolate.
When the filling has set, pour over the melted chocolate and spread out to make an even layer.
Place in the fridge until set.


Det var det! Når det er klart for dessert flytter du bare "platen" over på et brett eller fat og setter det på bordet når du serverer kaffe. Alternativt kan du brekke eller skjære biter selv, og legge over i en skål. Mmmmmm!

And that was it! When you're ready for dessert, transfer to a plate or board and put on the table with the coffee. Or, you could break or cut into pieces, and serve in a little bowl. Mmmmmm!

27 kommentarer:

  1. Nam!! Disse skal jeg prøve i helgen! Har alt jeg trenger, og det virket jo kjempelett! Du har forresten en SYNDIG god blogg :)

    SvarSlett
  2. Mmmmmm indeed!!
    I love after eights...so I'd probably love these too!

    SvarSlett
  3. skrev en kommentar her nylig, men den kom tydeligvis ikke frem? men jeg skrev i alle fall at jeg er en jente på 15 år, som skal søke restaurant og matfag når jeg går ut av tiende klasse. jeg går i 9.klasse nå, men det er litt under et år til jeg skal søke. har alltid elsket å bake og lage mat, og jeg får alltid i oppgave å bake når det skal feires bursdager her hjemme. før var jeg kanskje mere på å søke danselinjen, men i det siste, og spesielt etter jeg så din blogg har jeg veldig mye mere lyst til matfag! og jeg blir bare så utrolig inspirert og gira av bloggen din:) er innom hver dag for å sjekke om det er kommet noen nye oppskrifter. har faktisk fått mamma til å kjøpe en oppskriftsbok til meg, som jeg har skrevet ned alt jeg vil lage i. prøvde ut den første oppskriften i går, whoopie pies. alle her hjemme elsket den:) og flertallet av alt som står i oppskriftsboken, er fra din blogg. må isåfall bare si at du er en skikkelig inspirasjon for meg, og jeg håper du fortsetter lenge med bloggen din og nye oppskrifter:)

    SvarSlett
  4. Tigresse - takk for det! At bloggen er "syndig" er jo i matkretsene mest brukt om noe positivt ;)

    Anna - if you love After Eights you should try these :D

    Tora - tusen takk for din utrolig fine "kommentar"! Så bra at jeg kan være til inspirasjon for tenåringer også! Jeg satte veldig, veldig stor pris på at du tok deg tid til å skrive dette til meg, og jeg håper du fortsetter å prøve deg fram på kjøkkenet :) Jeg er jo egentlig lærer, så må jo også si at du kan lære mye av å lese oppskriftene her på engelsk også, det vil du kunne dra stor nytte av i framtiden hvis du skal jobbe med mat og matlaging :)
    Tusen takk igjen, og ha en strålende helg!

    SvarSlett
  5. Hei Maria, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

    SvarSlett
  6. Hjertelig takk Magne!! riktig god helg :-D

    SvarSlett
  7. Led meg ikke inn i fristelse, kvinne, jeg kan gå selv:)

    SvarSlett
  8. nam, denne så god ut :) Skal prøve få laget den på lavkarbo vis også :) Bare bruke sulkrinmelis. Takk for oppskrift

    SvarSlett
  9. enda et gullkorn fra deg. Jeg ELSKER after eight og hiver meg over denne oppskriften (som så mange andre) med fryd og lyst. God helg!

    SvarSlett
  10. Jeg blir så glad av å lese de hyggelige kommentarene deres, tusen takk :-D

    SvarSlett
  11. Herlige London!Dette må eg laga, ser knallgodt ut.

    SvarSlett
  12. Har akkurat kjøpt masse sjokolade til kona mi som fylte år 1. april (ingen aprilsnarr!), men dette hadde vært enda bedre. Sjekker i morgen kveld :)

    SvarSlett
  13. NAM! Nå har vi sett gjennom hele bloggen din og fått lyst til å lage alt! Takk for at du deler så fristende oppskrifter!

    SvarSlett
  14. Tusen takk for de motiverende kommentarene deres! :-D

    SvarSlett
  15. Denne er kjempegod. Selv lager jeg det med Creme De Menthe, så blir det litt fart i den også ;)

    SvarSlett
  16. Creme de menthe var et godt tips, takk for det!

    SvarSlett
  17. Takk for en nydelig oppskrift! Har linket til dette innlegget fra min blogg slik at jeg ikke tar på meg æren for den delige sjokoladen ;)

    SvarSlett
  18. Pluss en sunnere utgave som du kan se på om du vil ;)

    SvarSlett
  19. ååå nammmm.. æ elske after eight :O) denna skal prøves :O)

    SvarSlett
  20. Meget god oppskrift og som en av de som prøvesmakte sa; Orgasmisk godt ;)

    SvarSlett
  21. Disse så veldig gode ut:)

    Legger ut link til bloggen din på bloggen min (maritaskoglund.blogspot.com)

    Du hadde mye spennende som jeg vil prøve ut.

    SvarSlett
  22. Hei!
    Har nylig oppdaget bloggen din og har brukt ganske lang tid på å se igjennom alle oppskriftene. Prøvde denne her i kveld og lurer bare på en ting. Når jeg satte det øverste laget med sjokolade på så ble sjokoladen liksom litt tørr og ikke glatt og blank som det nederste laget. Virket som sjokoladen ble kjølt ned litt fort av melisblandingen. Noen tips til å få en fin overflate??
    Prøvde også karamellene her i helgen og det gikk ikke så bra, gleder meg til å ta fatt på flere oppskrifter!

    Hilsen en som bor på Island

    SvarSlett
  23. Hei! Takk for hyggelige kommentarer :)

    Jeg vet ikke helt hva som kan ha skjedd med det øverste sjokoladelaget ditt, men det kan kanskje høres ut som du har smeltet sjokoladen på for høy varme, kan kan den virke kornete og "tørr". Hvis du mener at den var for tyktflytende, og at det derfor ble vanskelig å få den fin, kan du sette den noen sekunder til i microovnen slik at den blir litt mer tyntflytende, da er det lettere å få en jevn overflate.
    Hva var det som gikk galt med karamellene? Håper du får dem til neste gang :)
    Lykke til videre!
    Maria :)

    SvarSlett
  24. Hei :) Dette så godt ut! Jeg lurte bare på hvor lenge man kan oppbevare disse? I en boks f.eks.?

    SvarSlett
  25. Hei! De holder seg lenge i et tett boks i kjøleskapet, flere uker tenker jeg. Men mine varer sjelden mer enn noen dager, så jeg har ikke fått testet det ut ... ;)

    SvarSlett
  26. Lagde disse i fjor jul, og skal helt klart lage dem iår også.
    Veldig kjekt å komme over noe som lages i en snipp, snapp, snare innimellom all konfektlaging som tar timesvis. OVERRASKENDE GODE:-) Anbefales

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...