Du trenger: (12 muffins) 175 g smør, mykt/romtemperert 175 g hvetemel 175 g sukker 3 egg 1 ts bakepulver 1/4 dl melk ca 100-150 g blåbær
Topping: 30 g hvetemel 15 g kaldt smør, skåret i små biter 20 g demerara-sukker 1/2 ts kanel
Sett ovnen på 175 C. Gjør klar et muffinsbrett med papirformer. Lag toppingen først: Ha mel (30 g) og smørbiter (15 g) i en liten bolle, gni dette sammen med fingertuppene til blandingen ligner brødsmuler. Rør så inn sukker og kanel, og sett bollen til side mens du lager røren. Ha smør og sukker i en bolle, mix med en håndmixer el.l. til det blir lyst og luftig. Ha i eggene, ett om gangen, og mix litt mellom hvert egg. Bland sammen hvetemel og bakepulver. Sikt halvparten over smør/sukker/egg-blandingen og mix til alt er godt blandet. Tøm i melken, og mix til alt er godt blandet. Sikt til slutt i resten av mel/bakepulver, og mix igjen, men ikke mer enn nødvendig. (Bare nok til at alt er blandet.) Fordel røren i de 12 muffinsformene. Fordel blåbærene ved å trykke dem lett ned i røren i hver form. (Du kan selvsagt blande dem inn i røren istedet, men jeg syns de "punkterer" så lett og farger hele røren lilla...) (forts. lenger ned)
You'll need: (12 muffins) 175 grams butter, softened 175 grams plain flour 175 grams sugar 3 eggs 1 tsp baking powder 25 ml milk about 100-150 grams blueberries
Topping: 30 grams plain flour 15 grams chilled butter, diced 20 grams demerara sugar 1/2 tsp ground cinnamon
Preheat oven to 175 C (325 F) Line a muffin tray with paper cases. Make the topping first: Place the 30 grams of flour and the butter (15 grams) into a small bowl, then rub it together with your fingertips until the mixture resembles breadcrumbs. Stir in the sugar and cinnamon, then set aside while you're making the batter. Place the butter and sugar into a bowl, using a hand-held electric whisk cream together the butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs, one at a time, mixing between each addition. Mix the flour and baking powder, then sift in half and mix until incorporated. Pour in the milk, mix until incorporated. Finally, sift in the rest of the flour/baking powder and mix again. Be careful not to overmix. Divide the batter between the 12 cupcake cases. Add the blueberries by placing them on top of the batter, and pressing down gently with your finger. (You could of course mix them into the batter instead, but I don't like it when they "bleed" all over the batter and make the whole muffin purple...) (cont. below) |
Disse ser fantastisk deilige ut! Skal legge oppskriften på minnet, bærfylte muffins er vanskelig å motstå ;) Takk for at du deler!
SvarSlettTakk for det Hanne! :)
SvarSlett