torsdag 15. september 2011

Oreo Brownies


Det nærmer seg helg igjen, og prognosene sier foreløpig at vi kan vente oss nok en grå helg. Folk rundt meg klager over regn og tunge skyer, men hvorfor ikke se det på en annen måte: man kan være inne uten å få dårlig samvittighet for at man ikke går ut...!
Denne oppskriften ble til på nettopp en slik dag, og jeg kan skrive under på at den var verdt hver eneste regndråpe som falt på den stadig mer myr-lignende hagen min.

Soon the weekend is here again and it seems the meteorologists try to prepare us for another grey weekend. People keep complaining about the rain and the heavy clouds, but why not look at it this way: you don't have to feel guilty for staying inside...!
This recipe came to life on such a day, and I can confirm that it was worth every drop of rain that fell onto my now swamp-like garden.


Du trenger:
(12 biter)
100 g mørk sjokolade (min. 70% kakaoinnhold), i biter
150 g smør
200 g sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt (eller bruk 2 ts vaniljesukker)
en klype salt
115 g hvetemel
14 oreos, grovhakket
En ildfast form på ca 20x20 cm


You'll need:
(12 squares)
100 grams dark chocolate (min. 70% cocoa solids), chopped
150 grams butter
200 grams sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
pinch salt
115 grams plain flour
14 oreos, roughly chopped
Oven-proof dish or tin, about 20x20 cm


Sett ovnen på 180 C, kle formen med bakepapir.
Smelt smør og sjokolade sammen i en stor bolle, enten i microovnen eller over vannbad.
Rør inn sukker, deretter eggene, vanilje og salt.
Sikt over hvetemelet og rør det inn til alt er blandet.
Ha i oreos og rør forsiktig til bitene er noenlunde distribuert i røra:

Preheat oven to 180 C, line your tin with baking paper.
In a large bowl, melt the butter and chocolate together using the microwave oven, or a bain marie.
Stir in the sugar, followed by the eggs, vanilla and salt.
Sift over the flour, then stir until combined.
Add the chopped oreos and stir gently:


Hell røra over i formen, prøv å jevn til overflaten litt med en slikkepott el.l.
Sett i ovnen i ca 30 minutter, hvis du tester underveis med en tannpirker så skal den ha fuktige smuler på seg, men ikke rå røre.
La herligheten stå i formen i en god halvtime før du prøver å løfte den ut og skjære i biter, hvis du kan klare å vente...

Scrape the batter into the lined tin, smoothing the surface with a spatula or so.
Place in the oven for about 30 minutes, testing with a (clean!) toothpick or cake tester. It should come out with moist crumbs attached.
Leave this beauty in its tin for a good half hour before transferring it to a board or so for cutting, if you can bear the wait, that is...


Disse brownies'ene holder seg godt et par dager, du kan evt. ha dem noen sekunder i microovnen for å "freshe" dem opp litt før servering. De kan også fryses, hvis du er så heldig å ha noen igjen. 


These brownies keep well for a couple of days, but if you want you can also microwave them for a few seconds to bring them back to life. They also freeze well, if you're lucky enough to have any left.



I have nothing more to say....! Happy baking :-D









2 kommentarer:

  1. Thank you so much for this recipe

    Jessica :)

    SvarSlett
  2. Hi Jessica, you are very welcome :-)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...