onsdag 28. september 2011

Pasta all' amatriciana



Rask og enkel hverdagsmiddag fra Italia. Er det noe italienerene kan så er det å lage mat med mye smak på kort tid! Navnet (og retten) kommer fra byen Amatrice som ligger i Lazio-provinsen sentralt i Italia.
Man skal egentlig bruke pancetta i stedet for bacon, og Pecorino Romano istedet for Parmesan, men siden begge deler er omtrent umulig å komme over her til lands så bruker vi det vi får tak i. Uansett vil du ha et deilig måltid foran deg :-)


Another quick and easy weekday dinner from Italy. The Italians are such geniuses when it comes to creating flavourful food in no time! The name (and the dish) comes from the town Amatrice which is located in the Lazio region in central Italy.
Originally you should use pancetta instead of bacon, and Pecorino Romano instead of Parmesan, but both can be hard to find so use whatever you can get. Pancetta or not, you'll have a great meal to look forward to :-)




Du trenger:
(2 porsjoner)
250 g pasta, gjerne penne eller rigatoni
1/2 rødløk, finhakket
100 g bacon, i biter (eller helst pancetta, om du tilfeldigvis kommer over det)
1/2-1 tørket chili, knust (jeg bruker denne fra Gourmetpikene)
1/2 dl tørr hvitvin (kan utelates)
1 boks hermetiske cherrytomater (eller vanlige tomater)
salt
litt olivenolje
1 ss hakket bladpersille
2 ss revet Pecorino Romano (eller bruk vanlig Parmesan)


Sett på en kjele med pastavann til koking, og kok pasta etter anvisning på pakken mens du lager sausen:
Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek rødløk i et minutt eller så, medium varme.
Ha i chili og bacon og fortsett stekingen i 3-4 minutter til.
Tøm i hvitvin (om du bruker) og la det koke et par minutter slik alkoholen fordamper.
Tøm i hermetiske tomater, rør godt og la dette småputre i 7-8 minutter. 
Smak til med salt.
Når pastaen er al dente og ferdig, hell av vannet og bland den med tomat/bacon-sausen.
Fordeles i to skåler eller tallerkener og dryss over hakket bladpersille og revet Pecorino Romano (eller Parmesan). 




You'll need:
(2 servings)
250 grams pasta, preferably penne or rigatoni
1/2 red onion, finely chopped
100 grams bacon (or Pancetta if you can find it)
a pinch or two of dried chili flakes
50 ml dry white wine
1 tin cherry tomatoes (400g)
salt
a little olive oil
1 tbsp chopped flatleaf parsley
2 tbsp freshly grated Pecorino Romano (or use Parmesan)




Cook the pasta according to packet instructions whist making the sauce:
Place a frying pan over a medium heat and fry the onions for a minute or so.
Add teh chiliflakes and bacon and continue to cook for another 3-4 minutes.
Pour in the wine (if using) and cook for a couple of minutes allowing the alcohol to evaporate.
Pour in the tomatoes, stir well and gently simmer for 7-8 minutes.
Season with salt (to taste).
When the pasta is perfectly al dente, drain and toss with the tomato/bacon sauce.
Divide between two bowls or plates and sprinkle over the chopped parsley and grated Pecorino Romano (or Parmesan).






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...