Denne retten ble til da jeg raidet kjøkkenet for å få brukt opp ditt og datt som gikk på siste verset: en dæsj matyoghurt som var en dag over best-før datoen, en slapp basilikumplante, og noen overmodne tomater. Jeg er stor motstander av å kaste mat, men hvis jeg planlegger noen dager fram i tid og i tillegg bruker fantasien litt så blir det svært lite svinn i kjøkkenøkonomien :-) 
 
 
This dish was "invented" after a fridge/kitchen clean-up; half a tub of Greek yoghurt (a day past its best before date), a pot of drooping stalks of basil and a couple over-ripe tomatoes. Throwing food in the bin is something I don't do very often, it's actually one of the things I absolutely hate. But if I plan ahead there's hardly any waste :-) 
 
 
 
 
Du trenger: 
(2 personer) 
2 kyllingfileter 
1 hvitløksfedd, presset 
2 ss olivenolje 
1 ss balsamicoeddik 
1 ss honning (den flytende typen) 
salt og pepper 
 
Yoghurtdressing: 
1,5 dl matyoghurt, eller den greske/tyrkiske varianten 
1/2 hvitløksfedd, presset 
1 ss honning, den flytende typen 
2 ss hakkede basilikumblader 
salt og pepper 
 
Tomatsalsa: 
3 modne tomater 
1/4 rødløk, finhakket 
1 ss hakkede basilikumblader 
1 ss olivenolje 
2 ts balsamicoeddik 
 
 Kylling: 
Legg kyllingiletene i en ren plastpose. Bland sammen de øvrige ingrediensene til kyllingen; presset hvitløk, olivenolje, balsamico, honning og litt salt og pepper. Ha denne blandingen oppi sammen med kyllingen, lukk posen og sett den i kjøleskapet en stund. (10 minutter er ok, men dette kan også gjøres dagen i forveien.) 
Stek kyllingfiletene i en grillstekepanne om du har, eller bruk en vanlig stekepanne. Stekes på middels varme til de er gjennomstekte, ca 8-10 minutter på hver side (tiden avhenger av tykkelsen). 
I mellomtiden lager du yoghurtdressing og tomatsalsa. 
 Yoghurtdressing: 
Rør inn hvitløk, honning og basilikum i yoghurten, salte og pepre litt. 
 Tomatsalsa: 
Del tomatene i fire "båter" og fjern frøene/den våte kjernen. Skjær båtene opp i biter og ha over i en liten bolle. Tilsett finhakket rødløk, basilikum, olivenolje og balsamico, og bland godt. 
Servér kyllingfilet med yoghurtdressing og tomatsalsa :) 
 
 
 
 
 
You'll need:  (serves 2) 
2 chicken breast fillets 
1 garlic clove, minced 
2 tbsp olive oil 
1 tbsp balsamic vinegar 
1 tbsp runny honey 
salt and pepper 
 
 
For the yoghurt dressing: 
150 ml Greek yoghurt 
1/2 garlic clove, minced 
1 tbsp runny honey 
2 tbsp chopped basil 
salt and pepper 
 
Tomato salsa: 
3 ripe tomatoes 
1/4 red onion, finely chopped  
1 tbsp fresh basil, chopped 
1 tbsp olive oil 
2 tsp balsamico vinegar 
 
 
Chicken: 
Put the chicken into a clean plastic bag. Mix together the garlic, olive oil, balsamico, honey and a little salt and pepper. Pour this mixture into the bag with the chicken, close it and place in the fridge for a while. (10 minutes is ok, but you could also do this the day before.) Place a frying pan or griddle pan on a medium heat, then fry the chicken until cooked through, about 8-10 minutes each side (depending on the size). 
Meanwhile, make the yoghurt dressing and tomato salsa:Yoghurt dressing: 
Stir the garlic, honey and basil into the yoghurt, season to taste.  
Tomato salsa: 
Quarter the tomatoes, deseed and roughly chop, then put into a small bowl. 
Add the finely chopped red onion, basil, olive oil and balsamico vinegar, stir to mix. 
Serve the chicken with the yoghurt dressing and tomato salsa :-) 
 
 | 
That looks lovely and healthy Maria!
SvarSlettThank you Anna, the flavours are quite fresh :)
SvarSlett