Du trenger:
(24 boller)
ca 900 g hvetemel + 100 gram til kryssene
1 ts salt
1-2 ts mixed spice (krydderblanding bestående av bl.a. kanel, koriander, karve, muskat, ingefær og nellik. Finner du ikke denne så bruk en klype hver av de krudderne du har som er nevnt her.)
1 pose tørrgjær
100 g sukker + 2 ss til kryssene + 2 ts til "glaseringen"
100 g smør, smeltet
100-150 g rosiner
4 1/4 dl lunken melk
Ha 900 g hvetemel i en stor bolle sammen med salt, krydder, gjær og 100 g sukker og bland sammen.
Bland sammen den lunkne melken og det smeltede smøret, rør dette inn i de tørre ingrediensene til du har en løs deig.
Kna i 5-10 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha i rosinene mot slutten av eltetiden.
Ha deigklumpen over i en bolle som er smurt med litt olje, dekk den med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og sett til side på et lunt sted til den er blitt dobbelt så stor, ca 1 1/2 time.
Kna deigen i et par minutter (det kan hende at du vil trenger mer mel), del den deretter i 24 like store emner og lag runde boller.
Sett dem utover et par bakebrett med bakepapir på.
Legg et rent kjøkkenhåndkle over brettene og hev igjen, ca 30 minutter.
Sett ovnen på 200 C.
Bland sammen 100 g hvetemel med 2 ss sukker og 6-8 ss vann til du har en jevn "pasta". Ha den over i hjørnet av en liten plastpose, klipp av litt av hjørnet (ca 1/2 cm) og sprøyt et kryss over hver av bollene.
Sett i ovnen i ca 15 minutter, til de har fått en fin (lys) brun farge.
Mens bollene stekes: ha 2 ts sukker i en liten kopp eller skål og løs dette opp med 2 ss kokende vann.
Pensle denne sukkerlaken over bollene mens de fortsatt er varme.
Avkjøles på rist.
You'll need:
(24 buns)
approx. 900 grams plain flour + 100 grams for the crosses
1 tsp salt
1-2 teaspoons mixed spice
4 tsp fast action dried yeast (approx 2 sachets)
100 grams caster sugar, + 2 tbsp for the crosses + 2 tsp for the glaze
100 grams butter, melted
100 grams sultanas or raisins
425 ml milk, tepid
Place the 900 grams flour into a bowl with the salt, mixed spice, yeast and 100 g sugar and mix together.
Mix together the tepid milk and the melted butter, stir into the dry ingredients to form a soft dough.
Knead for about 5-10 minutes, by hand or in a freestanding kitchen machine with a dough hook. Add the raisins towards the end of the kneading.
Place in a clean, lightly oiled bowl, cover with cling film and a tea towel and set aside to rise until doubled in size, about 1 1/2 hours.
Knead for a couple of minutes (you may need more flour), then divide the dough into 24 pieces and shape into buns.
Place on lined baking trays.
Cover with a kitchen towel and leave to rise again, about 30 minutes.
Preheat oven to 200 C.
Mix the 100 grams flour to a smooth paste with 2 tbsp sugar and 6-8 tbsp water, spoon into the corner of a small plastic bag. Snip off a small piece of the corner (about 1/2 cm), then pipe crosses over the tops of the buns.
Bake for about 15 minutes until browned and cooked.
While the buns are cooking, dissolve the 2 teaspoons of sugar in 2 tablespoon of boiling water. Brush over the buns while still hot.
Cool on a wire rack. |
Hjertelig takk, Magne!! :D -og riktig god påske!
SvarSlettSå flotte boller!
SvarSlettØnsker deg ei fin påske! :)
Takk for det, Gry, og god påske til deg også :-)
SvarSlettAud på Eidskogen hilser god påske til deg og dine! Disse flotte påskebollene MÅ jeg bare prøve i morra den dag!!!
SvarSlettSå koselig, Aud! God påske til deg også! :-)
SvarSlett