torsdag 16. august 2012

Pikekyss med sjokolade
(Mini chocolate meringues)

I perioder hvor jeg lager mye iskrem blir det mange eggehviter til overs. Eggehviter kan fint fryses, men når de små posene hoper seg opp så lager jeg marengs eller pavlova, som f.eks disse søte pikekyssene med sjokolade. Servér dem som de er, eller sammen med litt pisket krem og friske bær :)

Frequent ice cream productions equal numerous left over egg whites, and the egg whites often end up in the freezer. When I need to clear out the freezer I make meringues or pavlova, such as these little chocolate meringues. Serve them as they are, or with some whipped cream and fresh berries on the side :) 

Du trenger:
(ca 12 pikekyss)
7 (ca 280 g) eggehviter 
450 g sukker
saften fra 1/2 sitron
100 g god mørk sjokolade

Sett ovnen på 120 C.
Bland eggehviter, sukker og sitronsaft i en bolle som tåler varme, f.eks en i rustfritt stål.
Sett bollen over en kjele med kokende vann (men ikke la bunnen av bollen være oppi vannet) og pisk for hånd til sukkerkrystallene har løst seg opp, da har blandingen en temperatur på ca 60-65 C. (Jeg brukte et sukkertermometer her.)
(forts. under)


You'll need:
(about 12)
7 (280g) egg whites
450 g sugar
juice from 1/2 lemon
100 g good dark chocolate

Preheat oven to 120 C.
In a heatproof bowl, whisk together the egg whites, sugar and lemon juice.
Place the bowl over a pan of simmering water and whisk by hand until the sugar crystals have dissolved, the temperature should be about 60-65 C. (I use a sugar thermometer for this.)
(cont. below)





Ta bollen av varmen og bruk en elektrisk håndmixer eller en frittstående kjøkkenmaskin, visp til den er avkjølt og stiv.

Take the bowl off the heat and use an electric mixer, whisk until the mixture is cool and stiff.


Smelt sjokolade og vend den forsiktig inn i marengsen slik at den blir stripete.

Melt the chocolate and carefully fold into the egg white mixture to make a marbled effect.

Bruk to skjeer og fordel marengsen i papirformer. Stekes midt i ovnen i ca 1 time, da skal de være tørre og sprø utenpå, myke og seige inni.
Servéres gjerne med litt pisket krem og friske bær til.


Using two tablespoons, divide the mixture into paper cases.
Bake in the oven for about 1 hour, by which time the meringues should be crisp and dry on the outside, and nice and squidgy in the centre.
Serve with some whipped cream and fresh berries, if you like.


Enjoy!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...