fredag 31. august 2012

Clafoutis


Clafoutis er en fransk dessert fra regionen Limousin i Frankrike. Kort fortalt så legges kirsebær (eller moreller) i en smurt form, så helles en slags søt eggeblanding over før herligheten settes i ovnen. Fort gjort, og utrolig enkelt! Benytt årets moreller eller kirsebær og lag clafoutis i helgen :)

Du trenger:
(4 pers)
en liten bit smør
200 g moreller eller kirsebær, uten stein (for å ta ut steinene bruker jeg dingsen på bildet over)
2 egg
40 g sukker
1 ss hvetemel + litt til formen(e)
en klype salt
1 dl helmelk
(melis, til pynt)

Sett ovnen på 200 C.
Smør innsiden av en ildfast form (ca 18 cm i diameter) eller 4 mindre porsjonsformer. Dryss litt mel over og rist formen litt slik at hele innsiden har et tynt lag mel.
Fordel bærene i formen(e).
Ha eggene i en bolle og visp sammen med sukkeret til dette er skikkelig blandet, sikt så inn 1 ss hvetemel og saltet. Visp til det er akkurat blandet.
Ha i melken og rør til "røren" er jevn.
Tøm blandingen over bærene og sett i ovnen, ca 15-20 minutter (15 hvis du bruker små former, 18-20 hvis du bruker én stor).
Serveres varm, med et melisdryss om du vil.


Bon apétit! 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...