Du trenger: 50 g quinoa 50 g maismel 100 g rismel 125 g lyst, brunt sukker 1/2 ts bakepulver 1/2 ts natron 1/2 ts kanel2 ts vaniljesukker 3/4 dl solsikkeolje 4 ss honning (den flytende typen) 1 egg 4 ss vann 100 g sjokolade i biter Sett ovnen på 180 C, gjør klar to stekebrett med bakepapir. Bland sammen quinoa, maismel, rismel, sukker, bakepulver, natron, kanel og vaniljesukker i en bolle. Mål opp olje i en mugge el.l. og rør inn honning, egg og vann. Tøm oljeblandingen over i bollen med de tørre ingrediensene og rør til alt er blandet. Settes i kjøleskapet i en halvtimes tid. Bruk to spiseskjeer og lag runde klatter med røre på brettene, husk å la det være godt mellomrom mellom dem; de flyter endel utover. Fordel sjokoladebiter over. Stekes i ovnen i ca 12-15 minutter til de begynner å få litt ekstra farge. La cookies'ene avkjøles på brettene noen minutter før du bruker stekespaden og flytter dem over til en rist for videre avkjøling. Oppbevares i en tett boks opp til en uke, alternativt kan du legge dem i fryseren hvor de holder seg i flere måneder. |
Mmm...desse såg herlege ut, Maria:o)
SvarSlettLitt tidleg, men ønsker deg likevel ei god helg.
Klem
Takk for det, Line, håper du også får en god helg :)
SvarSlettMaria
Hei
SvarSlettKanskje et dumt spørsmål - men- kokte du quinoaen før du brukte den eller skyllet du den bare?
Du har en blogg jeg kan like!
Hei Kirsti, slett ikke et dumt spørsmål! Jeg koker den ikke først, bare skyller. De gjør at cookies'ene blir skikkelig sprø og gode :) Quinoafrøene blir ikke fullt så harde som i rå tilstand, de blir jo også littegrann "kokt" inne i deigen i ovnen :)
SvarSlettMaria